Αρναουτάκης | Η Κρήτη έχει δομήσει ένα ολοκληρωμένο δίχτυ ανάδειξης των θρησκευτικών μνημείων

07 May 2022, 11:51 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Αρναουτάκης | Η Κρήτη έχει δομήσει ένα ολοκληρωμένο δίχτυ ανάδειξης των θρησκευτικών μνημείων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι Περιφέρειες της χώρας αποτελούν ξεχωριστά τμήματα ενός μοναδικού ψηφιδωτού, που εδώ και αιώνες δομείται στη βάση της ποικιλίας του φυσικού κάλλους και του φωτός, διατηρώντας παράλληλα ισχυρές τις ψηφίδες της μακραίωνης θρησκευτικής μας παράδοσης, ανέφερε χαιρετίζοντας τις εργασίες του συνεδρίου για το θρησκευτικό τουρισμό, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. 

Το συνέδριο με τίτλο «Ενθαρρύνοντας τη χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη στην εποχή των πανδημιών», διοργάνωσε ο Economist, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το powergame.gr και με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, στο ξενοδοχείο Minoa Palace Resort, στον Πλατανιά Χανίων.

«Η Περιφέρεια Κρήτης, σε άμεση συνέργεια τόσο με το Υπουργείο Πολιτισμού όσο και με την Αρχιεπισκοπή Κρήτης, τις Μητροπόλεις και τις Ενορίες του νησιού έχει δομήσει ένα ολοκληρωμένο δίχτυ προστασίας και ανάδειξης των θρησκευτικών μας μνημείων», τόνισε ο Σταύρος Αρναουτάκης. «Προς αυτήν την κατεύθυνση έχουμε αξιοποιήσει τους πόρους του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Συνολικά, μέχρι σήμερα, έχουμε διαθέσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτώντας δεκάδες έργα για τη συντήρηση και ανάδειξη των Βυζαντινών εκκλησιών, για την αποκατάσταση ναών, για τη συντήρηση τοιχογραφιών και την ανάδειξη θρησκευτικών μνημείων», συμπλήρωσε.

Ενδεικτικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης ανέφερε τη συντήρηση των Βυζαντινών εκκλησιών στο Φαράγγι της Σαμαριάς έργο ενταγμένο στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση των Περιοχών UNESCO. Τις εργασίες συντήρησης και ανάδειξης των ιστορικών Μοναστηριών του νησιού, όπως για παράδειγμα η Αποκατάσταση Κτιρίου Ηγουμενείου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων και η Συντήρηση και του Ηγουμενείου Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη.

Έργα τα οποία εν τέλει εμπλουτίζουν την εμπειρία των επισκεπτών μας,  αλλά και τους διασυνδέουν με τα πεζοπορικά ή και γαστρονομικά δίκτυα μέσω των οποίων οι τουρίστες μπορούν να έχουν ολοκληρωμένες εμπειρίες. Παράλληλα, η Περιφέρεια Κρήτης, όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, προετοιμάζει δεκάδες έργα για τις παρεμβάσεις της επόμενης περιόδου, ενώ μέσα από εκδόσεις για τα θρησκευτικά μνημεία του νησιού,συμπληρώνεται η εικόνα μίας Περιφέρειας που αναδεικνύει το ξεχωριστό μνημειακό θρησκευτικό της απόθεμα.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα