Από τη Χαβάη στη Βουλιαγμένη: Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα IRONMAN έρχεται στην Αττική

07 Mar 2022, 08:16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Από τη Χαβάη στη Βουλιαγμένη: Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα IRONMAN έρχεται στην Αττική

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις


Από τις 19 έως τις 23 Οκτωβρίου, θα διεξαχθεί στον δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης το εντυπωσιακό, παγκόσμιο πρωτάθλημα αγώνων τρίαθλου IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni Greece.

Ειδικότερα, η εν λόγω αθλητική δράση αποτελείται από τρία αθλήματα με το καθένα να διαδέχεται το επόμενο, ως εξής: Κολύμπι 1.9 χλμ., ποδήλατο 90 χλμ, και τέλος τρέξιμο 21,1 χλμ.

Σημειώνεται ότι ο αγώνας IRONMAN, ξεκίνησε στο Waikiki της Χαβάης πριν από 40 χρόνια. Είναι ο πιο απαιτητικός αγώνας, παγκοσμίως καθώς οι αθλητές καλύπτουν περίπου 4χλμ κολύμβησης, 180 χλμ ποδήλατο και έναν μαραθώνιο 42.2. χλμ. Έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία παγκόσμια διοργάνωση τρίαθλου με παρουσία σε πάνω από 55 χώρες και με πιστό κοινό που ξεπερνά το 1.000.000 ενεργούς αθλητές και 5.500.000 φανατικούς θεατές που το ακολουθούν στις χώρες που διοργανώνεται. Η ανάληψη της διοργάνωσης δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, σηματοδοτεί την είσοδο της περιοχής στο καλεντάρι του πιο σημαντικού αγώνα τριάθλου από το 2022 και για τα επόμενα χρόνια, προσφέροντας  τη δυνατότητα προβολής σε ένα ευρύ και νέο κοινό.

Επιπλέον, η διεθνής προβολή της περιοχής, σε συνδυασμό με την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα στα τέλη Οκτωβρίου, προσδίδει στο εγχείρημα ιδιαίτερη αξία γιατί θα συμβάλλει στην παράταση της θερινής περιόδου, με την συνεπακόλουθη αύξηση των επισκεπτών άρα και με σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία. Κατ’ επέκταση, ο δήμος αναμένει ότι η αθλητική δράση θα προσδώσει και σημαντική αύξηση του συνόλου του τουριστικού προϊόντος ολόκληρης της χώρας.

Ενδεικτικά, από στοιχεία του 2019 που αφορούν την διοργάνωση IRONMAN® της Πελοποννήσου, κατά το χρονικό διάστημα της δεύτερης εβδομάδας του Απριλίου και κατά την προετοιμασία των αθλητών,διέμειναν στην περιοχή της Πύλου 2.000 αθλητές, με τα συνοδά τους μέλη να ανέρχονται σε 3.500 επιπλέον άτομα.

‘Οσον αφορά στη φετινή διοργάνωση IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni Greece, αυτή ανακοινώθηκε παγκοσμίως στις 18 Ιανουαρίου και στις πρώτες 24 ώρες εγγραφών, δήλωσαν συμμετοχή  πάνω από 1.000 άτομα, ενώ οι συμμετοχές, έως την 21 Φεβρουαρίου, έχουν ξεπεράσει τις 1.300 και έχουν ήδη εξαντληθεί οι ομάδες των σκυταλοδρομιών. Το 60% των αθλητών που έχουν εγγραφεί προέρχεται από την Ελλάδα και το 40% από χώρες του εξωτερικού.

 

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα