Σεισμός | Κρήτη: Μεγάλο πλήγμα στον Τουρισμό – Ακυρώθηκε η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

28 Sep 2021, 11:03 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Σεισμός | Κρήτη: Μεγάλο πλήγμα στον Τουρισμό – Ακυρώθηκε η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα ξεκινούσε τη συνεδρίαση του σήμερα Τρίτη από την Κρήτη παρουσία των Πρωθυπουργών και Αρχηγών Κρατών που ανήκουν στο ΕΛΚ. Ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός και ιδιαίτερα τιμητικό που φέτος επελέγη η Κρήτη. Όμως, ο δυνατός σεισμός  που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας μεγέθους 5,8 Ρίχτερ στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση του συνεδρίου, όπως γράφει το cretapost.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από το απόγευμα της Δευτέρας ξεκίνησαν οι ακυρώσεις ενώ κάποιοι από τους συμμετέχοντας που βρίσκονταν ήδη στο Ηράκλειο εξέφρασαν ήδη την επιθυμία τους να επιστρέψουν άρον άρον στην χώρα τους.

«Μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό» δήλωσε μιλώντας στο cretapost ο πρόεδρος των τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης. « Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια που θα γινόταν στο νησί μας με διεθνή προβολή, όλες οι προετοιμασίες είχαν γίνει και χθες το βράδυ εξαιτίας της σεισμικής δραστηριότητας και προβολής αυτής όλα ακυρώθηκαν. Δυστυχώς θρηνούμε έναν άνθρωπο και πολλά σπίτια καταστράφηκαν ωστόσο η προβολή αυτή μας έκανε κακό».

Δεν είναι μόνο η η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που ακυρώθηκε. Πολλοί μεμονωμένοι τουρίστες που είχαν κλείσει τις διακοπές τους για την Κρήτη ακύρωσαν το ταξίδι τους φοβούμενοι ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή.
«Ποιος θα ταξίδευε σε ένα μέρος που όλα τα ΜΜΕ αναφέρουν για έντονη σεισμική δραστηριότητα με χιλιάδες σπίτια να έχουν καταστραφεί» τονίζει ο κ. Βλατάκης, προσθέτοντας:

"Προσπαθούμε να παρατείνουμε τη σεζόν μέχρι το Νοέμβριο. Όμως μία ο κορωνοϊός μία ο σεισμός μας έχουν προκαλέσει μεγάλες οικονομικές απώλειες ωστόσο θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες".

Πηγή: cretapost.gr

90 δωμάτια σε ξενοδοχεία προς άμεση διαθεσιμότητα

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, έπειτα από συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρο Βασιλικό, επικοινώνησε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τους ενημέρωσε για την άμεση διαθεσιμότητα 90 δωματίων, σε πρώτη φάση,  σε ξενοδοχεία της περιοχής, για τις ανάγκες των πληγέντων από τον σεισμό.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα