Κολώνα Ρόδου: Από λιμάνι πολυτελών θαλαμηγών σε "Ελευσίνα";

24 May 2021, 09:05 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Κολώνα Ρόδου: Από λιμάνι πολυτελών θαλαμηγών σε "Ελευσίνα";

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

 Το Λιμάνι Κολώνα στη πόλη της Ρόδου αποτελεί το καμάρι του Yachting Παγκοσμίως καθώς σε αυτήν ελλιμενίζονται τα διασημότερα Yacht του κόσμου με τους ιδιοκτήτες τους που είναι άτομα Παγκόσμιας  εμβέλειας είτε από τον επιχειρηματικό κόσμο είτε από τον κόσμο του θεάματος να ζητάνε επίμονα να ελλιμενιστούν στο υπέροχο αυτό χώρο. Τώρα, όμως, ένα τεράστιων διαστάσεων ρυμουλκό, που θέλει να ελλιμενίζεται εκεί, απειλεί την αίγλη του λιμανιού και την προσέλκυση πολυτελών γιωτ στη Ρόδο.

Το τι ακριβώς συμβαίνει περιγράφει με επιστολή του ο κ.Μιχάλης Ροδίτης, Εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συνδέσμου (Ένωση) Ναυτικών Πρακτόρων & Επαγγελματιών Χρηστών Λιμένων και Μέλος της Επιτροπής Θαλάσσιου Τουρισμού & Yachting της  ΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ. Γράφει:

Με συλλογικές και μεγάλες προσπάθειες καταφέραμε να ανοίξουμε τον θαλάσσιο τουρισμό  και ειδικά το yachting στη περιοχή μας από όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου.

Ευτυχώς αυτό πραγματοποιήθηκε σε μια πολύ καλή συγκυρία με πολλές βέβαια δυσκολίες περιορισμούς και μέτρα αλλά το αποτέλεσμα είναι θετικό αρκεί κανείς να  ρίξει μια ματιά από το Μαντράκι έως τη Νέα Μαρίνα και τη Κολώνα στη Ρόδο.

Η Κολώνα όπως όλοι γνωρίζουν είναι το καμάρι του Yachting Παγκοσμίως καθώς σε αυτήν ελλιμενίζονται τα διασημότερα Yacht του κόσμου με τους ιδιοκτήτες τους που είναι άτομα Παγκόσμιας  εμβέλειας είτε από τον επιχειρηματικό κόσμο είτε από τον κόσμο του θεάματος να ζητάνε επίμονα να ελλιμενιστούν στο υπέροχο αυτό χώρο .

Οι Θαλαμηγοί λοιπόν αυτοί ελλιμενίζονται στη Κολώνα κάτω από τα τοίχοι της Μεσαιωνικής  Πόλης αφήνοντας άφωνους τους επισκέπτες αλλά ταυτόχρονα δίνουν στη Ρόδο την Αίγλη που είχε ανάγκη να αποκτήσει ξανά, την Αίγλη που είχε όταν την επισκέπτονταν ο Ωνάσης, ο Λάτσης, ο Σεΐχης Γιαμανί, ο Ιμπντ Σαούντ, ο Αντναν Κασόγκι και τόσοι άλλοι .

ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως η Κολώνα κινδυνεύει να υποβαθμιστεί από την αδιανόητη επιμονή κάποιων  οι οποίοι θέλουν με το ζόρι να ελλιμενίζουν εκεί ένα τεράστιων διαστάσεων ρυμουλκό το οποίο  μάλιστα έχει πιάσει την καλύτερη θέση στη Κολώνα με αποτέλεσμα το θέαμα να φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα. Έχουμε πληροφορηθεί ότι το εν θέματι ρυμουλκό κάνει ενέργειες σε
επ'iπεδο Υπουργε;iου Ναυτιλ;iας προκειμένου να  μονιμοποι;hσει τη θέση του εκεί αδιαφορ;vντας για το κακό που θα κάνει στον τόπο. 

Καλούμε τους αρμόδιους και τον κ. Δήμαρχο να λάβει θέση και να απομακρύνει άμεσα το ρυμουλκό  από τη Κολώνα προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία της Κολώνας που δεν είναι άλλη από τον Χώρο Ελλιμενισμού Πολυτελών Θαλαμηγών .

Καλούμε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να λάβει άμεσα μέτρα καθώς η υποβάθμιση της Κολώνας  και η έλλειψη θέσεων ελλιμενισμού θα έχει ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση εσόδων που τόσο έχει ανάγκη.  

Και εν πάση περιπτώσει έως πότε θα νομίζουν κάποιοι ότι η Ρόδος είναι σκουπιδότοπος !!!! 

Τις επόμενες ημέρες θα καταπλεύσει στη Ρόδο μια θαλαμηγός στην οποία επιβαίνει ένας influencer ο οποιος έχει 3,4 εκ. followers στο Instagram και σίγουρα κανένας μας δεν θέλει ένα ρυμουλκό αντί για πολυτελή σκάφη αναψυχής με φόντο την Μεσαιωνική Πόλη  στο προφίλ ενός τέτοιου influencer.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα