Περιφέρεια Κρήτης: Τι προβλέπει το πρόγραμμα πολιτισμού και αθλητισμού - δημιουργία Ψηφιακού Καναλιού

15 Feb 2021, 09:03 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Περιφέρεια Κρήτης: Τι προβλέπει το πρόγραμμα πολιτισμού και αθλητισμού - δημιουργία Ψηφιακού Καναλιού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

ο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης ενέκρινε το Πρόγραμμα Πολιτισμού και Αθλητισμού Περιφέρειας Κρήτης για το έτος 2021, προϋπολογισμού συνόλου δράσεων 826.400 ευρώ.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης του Πολιτισμού υλοποιείται για πρώτη φορά κατά το έτος 2021, ένα νέο καλλιτεχνικό Φεστιβάλ, που έχει ως στόχο τη συνέχεια, τη διαχρονικότητα, την υποστήριξη της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας, την ανάδειξη αρχαιολογικών τόπων και μνημείων και τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Το Φεστιβάλ με τίτλο «Μίτος» θα συμπεριλάβει μεγάλη γκάμα τεχνών και καλλιτεχνών εντός και εκτός Κρήτης, θεσμοθετημένων ετήσιων εκδηλώσεων και μέρος των νέων προτάσεων που υποβάλλονται στην Περιφέρεια Κρήτης, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας του νησιού. Θα κινηθεί, δε, στους παρακάτω άξονες: Σύνδεση μεταξύ της ιστορίας του εκάστοτε μνημείου και αρχαιολογικού χώρου της Κρήτης όπου θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ με τη σύγχρονη δημιουργία, ανάδειξη τόσο της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης όσο και της σύγχρονης δημιουργίας, διαθεματικές συνεργασίες τεχνών, επιστημών και ψηφιακών μέσων, παρότρυνση των ενδιαφερομένων να στραφούν από καλλιτεχνικής πλευράς σε αχαρτογράφητα πεδία, κατανόηση του ιστορικού χρόνου, σύνδεση του χθες με το σήμερα. Ταυτόχρονα, ο καλλιτεχνικός του σχεδιασμός θα εμπεριέχει παραστάσεις θεάτρου, χορού, όπερας, περφόρμανς, μουσικού θεάτρου, συναυλίες, εικαστικά που θα υλοποιηθούν σε μνημεία, μουσεία και γενικότερα σε αρχαιολογικούς τόπους της Κρήτης.

Επισημαίνεται ότι λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις εκάστοτε διατάξεις που αφορούν στα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας». Προκειμένου, δε, να διασφαλιστεί η επίτευξη του σκοπού των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Κρήτης, πολλές εκδηλώσεις και δράσεις, θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά.

Εξάλλου, το  Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιεί τη δράση «Ψηφιακό Κανάλι Περιφέρειας Κρήτης», με σκοπό την επιμόρφωση και ψυχαγωγία των πολιτών, την ενθάρρυνση του πολιτισμού, των γραμμάτων και τεχνών, προσφέροντας εντελώς δωρεάν πολιτιστικές εμπειρίες για όλες τις ηλικίες.

Η δράση αυτή περιλαμβάνει τη δημιουργία και την υποστήριξη του επίσημου Youtube καναλιού της Περιφέρειας Κρήτης αλλά και Vimeo για 12 μήνες με δυνατότητα ταυτόχρονου livestream σε πολλές πλατφόρμες (YouTube, Facebook, κλπ) και 7TB αποθηκευτικού χώρου για βίντεο υλικό.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα