Δήμος Σικυωνίων: Σύσταση Αναπτυξιακής Εταιρείας για την αξιοποίηση εγκαταστάσεων σημαντικής τουριστικής αξίας

08 Aug 2020, 13:09 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Δήμος Σικυωνίων: Σύσταση Αναπτυξιακής Εταιρείας για την αξιοποίηση εγκαταστάσεων σημαντικής τουριστικής αξίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Εγκρίθηκε από τον Δήμο Σικυωνιών η σύσταση αναπτυξιακής εταιρείας για την αξιοποίηση εγκαταστάσεων σημαντικής τουριστικής αξίας. Ειδικότερα, ο δήμος Σικυωνιών ενέκρινε τη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Μονομετοχική Αναπτυξιακή Εταιρεία Δήμου Σικυωνύων-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. και με διακριτικό τίτλο ΑΝΑ.ΔΗ.ΣΙ. Α.Ε., η οποία ανήκει στην κατηγορία των ανωνύμων εταιρειών Ο.Τ.Α.

Σκοπός της εταιρείας, είναι η αξιοποίηση εγκαταστάσεων σημαντικής τουριστικής και αναπτυξιακής αξίας. Η διάρκεια της εταιρείας ορίστηκε στα 20 έτη, ενώ η έδρα της θα είναι η κοινότητα Σικυώνος-Κιάτου του Δήμου Σικυωνιών. Το κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται στο ποσόν των 60.000 ευρώ, διαιρούμενο σε 600 ονομαστικές μετοχές αξίας 100 ευρώ η κάθε μία.

Την ανωτέρω εταιρεία θα διοικεί επταμελές διοικητικό συμβούλιο με  1/3 αιρετά μέλη, το οποίο θα ακολουθεί τη θητεία της εκάστοτε δημοτικής αρχής.

Όσον αφορά στους πόρους της εταιρείας, αυτοί προέρχονται από έσοδα του έργου της, προσόδους από την περιουσία της, δάνεια, επιχορηγήσεις κληρονομιές και άλλες παρόμοιες πηγές.

Τέλος, η λύση της εταιρείας μπορεί να γίνει με την πάροδο του χρόνου που αναφέρεται στο καταστατικό της, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου, λόγω πτώχευσης ή ανεπάρκειας κάλυψης των εξόδων της λόγω ανεπάρκειας της περιουσίας του οφειλέτη.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα