Περιφέρεια Κρήτης: Πρόγραμμα προβολής και προώθησης αγροτικών προϊόντων

25 Jan 2020, 14:28 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Περιφέρεια Κρήτης: Πρόγραμμα  προβολής και προώθησης αγροτικών προϊόντων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Tο νέο πρόγραμμα δράσεων προβολής και προώθησης αγροτικών προϊόντων για το 2020 ενέκρινε η Περιφέρεια Κρήτης.  Στόχος των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν, είναι η ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας, μέσω της στήριξης των τοπικών προϊόντων και της τοπικής επιχειρηματικότητας, ώστε να γίνουν τα προϊόντα της Κρήτης γνωστά και αναγνωρίσιμα, μέσω της ταυτότητας τους. Μια ενιαία ταυτότητα, που θα τους προσφέρει σε συνδυασμό με την ποιότητα τους, την προστιθέμενη αξία και τα αντίστοιχα οφέλη για τους παραγωγούς και επιχειρηματίες της Κρήτης.

Ειδικότερα, η Περιφέρεια Κρήτης θα συμμετάσχει σε 16 διεθνείς εκθέσεις αγροτικών προϊόντων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ενώ προγραμματίζει και τη διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής θα λάβουν χώρα δημοσιεύσεις και καταχωρήσεις σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εκδηλώσεις και φεστιβάλ για την υποστήριξη της κρητικής κουζίνας, γαστρονομικά events και ημερίδες εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Τέλος, οι δράσεις  που θα υλοποιηθούν μέσω του ανωτέρω προγράμματος συνολικού προϋπολογισμού 495.000 ευρώ, στοχεύουν τόσο στην προβολή και προώθηση των κρητικών ποιοτικών προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όσο και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη διείσδυση των προϊόντων σε υφιστάμενες και νέες αγορές.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα