Αναβίωση του ρομαντισμού και της ιδιαίτερης αισθητικής της Κηφισιάς

21 Nov 2019, 09:55 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Αναβίωση του ρομαντισμού και της ιδιαίτερης αισθητικής της Κηφισιάς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί από τις 10:00 έως τις 14:00 η 5η εκδήλωση για την αναβίωση του ρομαντισμού και της ιδιαίτερης αισθητικής της Κηφισιάς της δεκαετίας του μεσοπολέμου με περίπατο σε τέσσερα εμβληματικά αρχοντικά.

Η εκδήλωση θα δώσει τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό, να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση αυτή έχει στόχο:

-Να προβάλει την παράδοση και την ιστορία των αρχοντικών της Κηφισιάς με την ιδιαίτερη αίγλη που προσέδωσαν στον χαρακτήρα της πόλης και να μεταφέρει σήμερα ιδιαίτερα στους νέους, το κλίμα που επικρατούσε την εποχή που πρωτοκατοικήθηκαν, ώστε να γνωρίσουν την ιστορία της.

-Να προβάλει την πόλη, κάνοντας την πόλο έλξης επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή προσφέροντας μία πρόταση αναψυχής που να απευθύνεται όχι μόνο στους δημότες αλλά και σε ένα ευρύ κοινό.

-Να συνδέσει το όνομα της Κηφισιάς , της πόλης και του Δήμου με δραστηριότητες πρωτοποριακές, διαφορετικές και υψηλής αισθητικής.

-Να τονώσει την επιχειρηματική δραστηριότητα του Δήμου αυξάνοντας την  επισκεψιμότητα σε επιχειρήσεις τόσο στο κέντρο της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς όσο και στο κέντρο της Δημοτικής Ενότητας της Ν.Ερυθραίας.

Για τη διοργάνωση της εκδήλωσης θα συμμετάσχουν εθελοντικά περίπου  100 άτομα προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε διάφορους τομείς που κρίνεται απαραίτητο όπως (ξενάγηση, περιφρούρηση, γραμματειακή υποστήριξη, κ.α.) καθώς και οι οικογένειες των σπιτιών που θα ανοίξουν τα προς επίσκεψη αρχοντικά.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα