Αδελφοποίηση της Καρύστου με το Grand Belfort της Γαλλίας

21 Oct 2019, 10:48 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Αδελφοποίηση της Καρύστου με το Grand Belfort της Γαλλίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την έναρξη διαδικασιών αδελφοποίησης της Καρύστου με το Grand Belfort της Γαλλίας αποφάσισε ο Δήμος Καρύστου.

Στόχος της ανωτέρω αδελφοποίησης είναι τα πολλαπλά θετικά οφέλη που θα προκύψουν για την τοπική οικονομία, τις μελλοντικές εξαγωγές προϊόντων, την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και τον πολιτισμό της. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ταξίδια, συμμετοχή σε εκθέσεις και διαβουλεύσεις, ενώ έχουν δρομολογηθεί πολλές ακόμη δράσεις. Επιπροσθέτως, στην ευρύτερη περιοχή της Καρύστου υπάρχει μεγάλος αριθμός Γάλλων κατοίκων, επισκεπτών και επενδυτών, συνεπώς η αδελφοποίηση των δύο δήμων θα συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση των δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας.

Ειδικότερα, μέσω της αδελφοποίησης επιδιώκεται η ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων, η παροχή τεχνογνωσίας, η επίτευξη εμπορικών συμφωνιών, η ευρύτερη τουριστική ανάπτυξη, η προσέλκυση επενδύσεων, καθώς και η ανάληψη κοινών δράσεων στους τομείς της εκπαίδευσης, του εθελοντισμού και του πολιτισμού.

Τέλος, το επόμενο απαιτούμενο στάδιο για την προώθηση της αδελφοποίησης, αφορά υποβολή αιτήματος σύμφωνης γνώμης στην Διυπουργική Επιτροπή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Συνεργασιών.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα