Έργα στο αλιευτικό καταφύγιο Μύτικα Πρέβεζας

17 Oct 2019, 10:11 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Έργα στο αλιευτικό καταφύγιο Μύτικα Πρέβεζας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε εφαρμογή μπαίνουν τα νέα έργα βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα στην Πρέβεζα, σύμφωνα με την πενταετή προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας.

Όσον αφορά στην εξυπηρέτηση των τουριστικών σκαφών, σημαντικό είναι το έργο κατασκευής «ξύλινης πασαρέλας» στην αµµώδη παραλία, για την εξασφάλιση νέων θέσεων προσωρινής αγκυροβολίας σκαφών.  Η κατασκευή αυτή αποτελεί βοηθητικό έργο, µε σκοπό την παροχή µερικών πρόσθετων θέσεων εξυπηρέτησης για την περίοδο τουριστικής αιχµής, χωρίς επί της ουσίας να εισάγει νέα σηµαντική παρέµβαση στο παράκτιο περιβάλλον. Το εν λόγω έργο παρέχει θέσεις προσωρινής εξυπηρέτησης για τα διερχόµενα σκάφη, καθώς επί της πασαρέλας προβλέπονται σηµεία πρόσδεσης. Επιπρόσθετη βοήθεια προς την κατεύθυνση αυτή, θα αποτελέσει και η νέα κλίνη ανέλκυσης και καθέλκυσης µικρών σκαφών κοντά στη ρίζα του υπήνεµου µώλου.

Περαιτέρω, τα έργα βελτίωσης περιλαμβάνουν την ανακατασκευή της εξωτερικής θωράκισης του προσήνεµου µώλου και την κατασκευή προφυλακτήριου τοιχίου, την επέκταση του προσήνεµου µώλου, την επέκταση και ανακατασκευή υπήνεµου µώλου.

Τέλος, οι λοιπές εργασίες αφορούν κυρίως στην υδροδότηση και ηλεκτροδότηση των σκαφών, καθώς και στον εξοπλισμό πρόσδεσής τους. 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα