Νέο Μουσείο Ελιάς στο Δήμο Καντάνου-Σελίνου

11 Oct 2019, 09:35 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Νέο Μουσείο Ελιάς στο Δήμο Καντάνου-Σελίνου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη δημιουργία Μουσείου Ελιάς Καντάνου και της διαδρομής της αποφάσισε ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου, εγκρίνοντας προς τούτο τη μελέτη «Διαμόρφωση Έκθεσης Μουσείου Ελιάς και Δημιουργίας Διαδρομής Ελιάς Καντάνου».

Το νέο μουσείο πρόκειται να στεγάσει παλαιό πετρόκτιστο κτίριο, το οποίο βρίσκεται επί της κεντρικής επαρχιακής οδού Καντάνου Παλαιόχωρας.

Στόχος του ανωτέρω έργου, είναι η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του δήμου και ιδιαίτερα της αγροτικής ενδοχώρας, μέσα από την ανάδειξη και αξιοποίηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, η δημιουργία ενός ελκυστικού τουριστικού προϊόντος και η συνέργεια με υφιστάμενες παρεμβάσεις και υποδομές.

Η δημιουργία του μουσείου, βασίζεται στην ανάδειξη του κύριου παραδοσιακού πλουτοπαραγωγικού πόρου της Καντάνου και θα λειτουργεί συμπληρωματικά με άλλες υφιστάμενες ή υπό υλοποίηση υποδομές, όπως το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Καντάνου και το Μουσείο Ποιμενικής Ζωής Ομαλού, στο πλαίσιο μιας δικτύωσης που θα συμβάλει στον εμπλουτισμό και αναβάθμιση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και εν τέλει θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο - κλειδί για την τοπική οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα