Μακροχρόνια μίσθωση της μαρίνας Νέων Μουδανιών σε Τεχνική Εταιρεία

09 Aug 2019, 09:54 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Μακροχρόνια μίσθωση της μαρίνας Νέων Μουδανιών σε Τεχνική Εταιρεία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

 Ο Δήμος Προποντίδας αποφάσισε κατόπιν διαγωνισμού να αναθέσει τη μακροχρόνια μίσθωση της μαρίνας Νέων Μουδανιών έως το έτος 2038  στην τεχνική εταιρεία EΛΙΚΑ Α.Τ.Ε.Ε.

Το οφειλόμενο από τον Μισθωτή προς το Δήμο Νέας Προποντίδας οικονομικό αντάλλαγμα θα αποτελείται από:

1) Εφάπαξ οικονομικό αντάλλαγμα 2.000 ευρώ.

2) Καθ’ όλη την περίοδο Λειτουργίας του Συμβατικού Χρόνου, η μισθώτρια θα καταβάλλει Ετήσια Οικονομικά Ανταλλάγματα, στο Δήμο Νέας Προποντίδας, ως εξής:

2.1. Ετήσιο σταθερό πλήρως εγγυημένο οικονομικό αντάλλαγμα, ποσού 20.500 ευρώ με έναρξη καταβολής από το 2ο έτος λειτουργίας της μαρίνας. Το ετήσιο σταθερό οικονομικό αντάλλαγμα θα αναπροσαρμόζεται ετησίως, με βάση το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ), πως αυτός δημοσιεύεται από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

2.2. Ετήσιο μεταβλητό, οικονομικό αντάλλαγμα, το οποίο υπολογίζεται ως ποσοστό 5% από τα ετήσια ακαθάριστα έσοδα κάθε είδους εκμετάλλευσης της μαρίνας ή από οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που αναπτύσσει η μισθώτρια, που αποφέρει οικονομικό όφελος ή θα ασκείται εντός του χερσαίου ή του θαλάσσιου χώρου του Τουριστικού Καταφυγίου. Το ποσοστό μεταβλητό αυτό οικονομικό αντάλλαγμα σύμφωνα με τον κύκλο εργασιών του συνόλου των επιμέρους επιχειρήσεων και οικονομικών δραστηριοτήτων και κάθε είδους εκμετάλλευσης της μισθώτριας θα υπολογίζεται επί του κύκλου εργασιών του αμέσως προηγούμενου έτους, όπως προκύπτει από τα επίσημα βιβλία και στοιχεία που τηρεί ο μισθωτής, και τα οποία βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου για έλεγχο και αντιπαραβολή με τη σχετική δήλωση που υποβάλλει ο μισθωτής προς το Δήμο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου του νέου ημερολογιακού έτους.

Μετά την πιστοποίηση του έργου ενίσχυσης της λιμενικής προστασίας στα ΒΔ της μαρίνας  και την υποβολή προς το Δήμο Ν. Προποντίδας αναλυτικών στοιχείων κόστους μελέτης και κατασκευής, το μέρος της πιο πάνω δαπάνης έως του ποσού των 50.000 ευρώ θα συμψηφιστεί με τα ετήσια οικονομικά ανταλλάγματα των επόμενων ετών.

Η χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος που θα υλοποιηθεί θα προέρχεται από ίδια κεφάλαια της Μισθώτριας, δανεισμό από πιστωτικά ιδρύματα και τυχόν επιχορηγήσεις από εθνικά ή κοινοτικά προγράμματα, η ενδεχόμενη έγκριση των οποίων είναι αποκλειστικά δικιά της ευθύνη.

Η μισθώτρια εταιρεία έχει δεσμευθεί να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη, δωρεάν, χωρίς καμία προϋπόθεση πρόσβαση του κοινού στο μίσθιο ακίνητο για επίσκεψη, αναψυχή, βόλτα κλπ καθ΄όλη τη διάρκεια της μίσθωσης.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα