Άδειες για δύο νέες πλωτές εξέδρες στη Ζάκυνθο

01 Jul 2019, 09:44 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Άδειες για δύο νέες πλωτές εξέδρες στη Ζάκυνθο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Νέες πλωτές εξέδρες εγκρίθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προς τοποθέτηση σε θαλάσσιες περιοχές της Ζακύνθου.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσσια περιοχή Παχύς Άμμος Ζακύνθου, για λογαριασμό της εταιρείας MEGA VILLAS A.E.

Η εν λόγω πλωτή εξέδρα, επιφάνειας 102 τ.μ., θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για την εξυπηρέτηση θαλασσίων μέσων αναψυχής.

Σημειώνεται ότι η εξυπηρέτηση και μόνο της πρόσβασης στην πλωτή εξέδρα από και προς την ξηρά, θα γίνει με την τοποθέτηση διαδρόμου σύνδεσης 4,97 τ.μ., εφόσον κάθε άλλος τρόπος πρόσβασης κρίνεται από την αρμόδια Λιμενική Αρχή ακατάλληλος.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας συνολικού εμβαδού 48.85 τ.μ. στον Άγιο Ανδρέα της Ζακύνθου, για λογαριασμό της εταιρείας ΛΕΣΑΝΤΕ Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις. Η πλωτή εξέδρα, θα χρησιμοποιηθεί για την προσωρινή πρόσδεση σκαφών και θα τοποθετηθεί από την εταιρεία στην προβλεπόμενη από την τοπογραφική αποτύπωση θέση, άνευ επέμβασης στον αιγιαλό.

Τέλος, η αγκυροβολία της εν λόγω πλωτής εξέδρας, είναι αποκλειστική ευθύνη της εταιρείας και θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, καθώς και με το σχέδιο ασφαλούς αγκύρωσης.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα