Μεσαιωνική Γιορτή Κάστρου Κρητηνίας

26 Jun 2019, 10:04 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Μεσαιωνική Γιορτή Κάστρου Κρητηνίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 29 και 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η διήμερη Μεσαιωνική Γιορτή Κάστρου Κρητηνίας στη Ρόδο. Πρόκειται για ένα μεσαιωνικό φεστιβάλ το οποίο αποτελεί «ταξίδι στο χρόνο» και λαμβάνει χώρα τα τελευταία 10 χρόνια, το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουνίου, στο Κάστρο της Κρητηνίας.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, οι γυναίκες του χωριού ντυμένες με ενδυμασίες της τότε εποχής, πλάθουν πίτες και άλλα παραδοσιακά εδέσματα όπως τα κατημέρια, ενώ οι μάγειρες ανάβουν φωτιές και προετοιμάζουν στο χώρο της εκδήλωσης τα φαγητά που προσφέρονται στους επισκέπτες.

Επίσης, στα μικρά κιόσκια του μεσαιωνικού σκηνικού, προσφέρεται ζύθος και άφθονοι τοπικοί μεζέδες.  

Μία ακόμη όμορφη σκηνή, είναι οι γελωτοποιοί, οι ζογκλέρ και οι ξυλοπόδαροι οι οποίοι διασκεδάζουν το κοινό, ενώ ο βασιλιάς διαβαίνει τα σκαλιά του κάστρου για την ανάδειξη του καλύτερου ιππότη.

Η εν λόγω μεσαιωνική γιορτή, προσελκύει πλήθος επισκεπτών και έχει καθιερωθεί ως μία από τις καλύτερες μεσαιωνικές γιορτές της Ρόδου.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ,ο πολιτιστικός σύλλογος Κρητηνίας Η ΚΑΣΤΕΛΛΟΣ και ο Δήμος Ρόδου.

 

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα