Θέατρο, παραμύθια και αστροπαρατηρήσεις στο Ναύπλιο

14 May 2019, 10:12 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Θέατρο, παραμύθια και αστροπαρατηρήσεις στο Ναύπλιο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 17, 18 και 19 Μαΐου και στις 7,8 και 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν στο Ναύπλιο θεατρικές παραστάσεις συνδιοργάνωσης του Δήμου Ναυπλιέων με το Θεατροδρόμιο Ναυπλίου.

Πρόκειται για πειραματικές θεατρικές παραστάσεις που υποστηρίζονται από τα μέλη του σωματείου «Φίλοι Θεάτρου στο Ναύπλιο Θεατροδρόμιο», τα οποία είναι εκπαιδευτικοί, θεατρολόγοι, εραστές της προφορικής, εικαστικής και μουσικής έκφρασης και δραστηριοποιούνται από το 2011 σε θεατρικές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές εκδηλώσεις και βιωματικά εργαστήρια. Το περιεχόμενο των συναντήσεων με κατοίκους του Ναυπλίου έχει χαρακτήρα εργαστηρίου του οποίου οι εργασίες καταλήγουν σε ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση.

Φέτος, ο γενικός τίτλος της σύνθεσης κειμένων είναι Το Φράγμα, ενώ ο κορμός της πειραματικής παράστασης αποτελείται από τα αποσπάσματα Ποιος ανακάλυψε την Αμερική και Εγώ Δεν…

Παράλληλα, στις 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου εκδήλωση αστρονομίας με Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο. Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο, μοναδικό στο είδος του, είναι μια ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές, η οποία ταξιδεύει σε όλη την χώρα προσφέροντας μια μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία. Βασικό χαρακτηριστικό του, είναι η ημισφαιρική οθόνη προβολής διαμέτρου 6 μέτρων και επιφάνεια εμβαδού 57 τετραγωνικών μέτρων.

Η εν λόγω δράση αφορά μια εμπειρία αστρονομίας η οποία περιλαμβάνει προβολές μέσα στο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο και παρατήρηση του ήλιου με τηλεσκόπιο κατά την διάρκεια της ημέρας ή του έναστρου ουρανού τη νύχτα.

Τέλος, από τις 4 έως τις 8 Ιουλίου θα λάβει χώρα στον αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραμυθιού, στο οποίο θα συμμετέχουν επώνυμοι παραμυθάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα