4ος Ποδηλατικός Γύρος Κρήτης The Tour of Crete Cycling Challenge

20 Apr 2019, 12:58 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

4ος Ποδηλατικός Γύρος Κρήτης The Tour of Crete Cycling Challenge

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από τις 12 έως τις 17 Μαΐου, θα διεξαχθεί στην Κρήτη ο 4ος ποδηλατικός γύρος Κρήτης The Tour of Crete Cycling Challenge, συνδιοργάνωσης της Περιφέρειας Κρήτης και του συλλόγου Ποδηλατικά Μονοπάτια Κρήτης.

Ο ποδηλατικός γύρος Κρήτης, αποτελεί μια αθλητική διοργάνωση που προβάλλει τη σωματική άσκηση σε συνδυασμό με το περιβάλλον και την ορεινή φύση, ενώ στοχεύει στη διαμόρφωση μιας νέας μορφής αθλητικού τουρισμού η οποία  προβάλλει την Κρήτη και την Ελλάδα διεθνώς. Η φετινή διοργάνωση, θεωρείται ένα σημαντικό αθλητικό-τουριστικό γεγονός του έτους στο χώρο του ποδηλατικού τουρισμού, με συμμετέχοντες ποδηλάτες από όλο τον κόσμο.

Η αθλητική δράση φιλοδοξεί να καθιερώσει στο νησί το πολύ δημοφιλές είδος αθλητικού τουρισμού και να το προωθήσει κατάλληλα, ώστε να εμπνεύσει τους κατοίκους, να λειτουργήσει προσθετικά στην αξιοποίηση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, να συμβάλλει στην ανάδειξη των τουριστικών πόρων και στη στήριξη της τοπικής οικονομίας. Στο πλαίσιο του διεθνούς αγώνα,  οι φιλοξενούμενοι και οι συμμετέχοντες από το εξωτερικό, θα έχουν μεταξύ άλλων την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές του νησιού και κυρίως της ενδοχώρας και να αποτελέσουν πρεσβευτές του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης, αλλά και των αθλητικών διοργανώσεων που μπορεί να φιλοξενήσει.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα