Αθλητικός τουρισμός στην Κορινθία

15 Apr 2019, 09:34 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Αθλητικός τουρισμός στην Κορινθία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τον αθλητικό τουρισμό στην Κορινθία αλλά και ευρύτερα στην Πελοπόννησο υποστηρίζει με δράσεις της η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εφόσον αποτελεί έναν προορισμό που ήδη ξεχωρίζει στον τομέα του αθλητισμού και του τουρισμού, δύο τομείς αλληλένδετους. Ο αθλητισμός προσελκύει τον τουρισμό, ενώ ο τουρισμός με τη σειρά του, απευθύνεται και προς ένα μεγάλο κοινό που εμπλέκεται με τον αθλητισμό, άμεσα ή έμμεσα. Οι δύο αυτές έννοιες συνδυασμένες δίνουν έναν ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο της τουριστικής βιομηχανίας, που αποδίδει τα μέγιστα όλο το χρόνο και κυρίως τις περιόδους χαμηλής επισκεψιμότητας.

Ο αθλητικός τουρισμός είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και ευνοεί τους προορισμούς που αναπτύσσουν αντίστοιχες στρατηγικές προσέλκυσης, αφού πλέον και τα ίδια τα αθλητικά γεγονότα σημειώνουν τεράστια επιτυχία κι έχουν πιστούς οπαδούς, αλλά και η ευζωία και ευεξία που προκύπτουν από τον υγιεινό τρόπο ζωής και την άθληση κερδίζουν ολοένα έδαφος. Ο αθλητικός τουρισμός έχει εξαιρετικές προοπτικές και οφέλη όχι μόνο για την ίδια την πολιτεία, αλλά και για τους επαγγελματίες του τουρισμού και το κοινό. Ο τουρισμός που βασίζεται στον αθλητισμό, στις σωστές εγκαταστάσεις, στο ήπιο κλίμα, στη δυνατότητα προπόνησης σε όλες τις εποχές, δίνει πνοή τουριστική και εμπορική, αλλά και κίνητρα βελτίωσης, κρατικά και ιδιωτικά. Παράλληλα, φέρνει την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη στις περιοχές με τις κατάλληλες υποδομές, αυξάνει τις θέσεις εργασίας, αναβαθμίζει τους προορισμούς και συνοδεύεται από διεθνή προβολή.

Στο πλαίσιο ανάδειξης του αθλητικού τουρισμού, πρόκειται να διεξαχθεί ημερίδα στο Λουτράκι με τίτλο Μεγιστοποιώντας τον αντίκτυπο του αθλητικού τουρισμού στην Κορινθία και στην Πελοπόννησο, συνδιοργάνωσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα