Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Ιεράπετρας για το 2019

21 Mar 2019, 09:30 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Ιεράπετρας για το 2019

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του για το τρέχον έτος ενέκρινε ο Δήμος Ιεράπετρας.

Κύριοι στόχοι του νέου προγράμματος, είναι η δημιουργία ισχυρού Brand Name του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, η διαφημιστική προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος του δήμου, η αύξηση της επισκεψιμότητας και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Παράλληλα, δίνεται βαρύτητα στην ανάπτυξη και ποιοτική αναβάθμιση των γεωγραφικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών, στη σύνδεση του τουριστικού με τον αγροτικό τομέα και στην  ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

Ειδικότερα, εντός του έτους θα λάβουν χώρα μεταξύ άλλων οι εξής δράσεις:

Δημιουργία και έκδοση εντύπων και ψηφιακού, οπτικού και ηχητικού υλικού

Πρόκειται για την έκδοση αναλυτικού τουριστικού οδηγού της Ιεράπετρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για την έκδοση δίγλωσσου τουριστικού εντύπου για διανομή σε επισκέπτες της περιοχής. Ο εν λόγω οδηγός θα υπάρχει και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του δήμου και θα περιλαμβάνει πληροφορίες για κάθε αξιοθέατο, φωτογραφίες, video, ωράριο λειτουργίας, εκδηλώσεις, προτάσεις για περιήγηση, καθώς και χάρτη και οδηγίες πρόσβασης προς άλλα αξιοθέατα.

Επιπροσθέτως, προγραμματίζεται ο σχεδιασμός και τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων και χαρτών σε κύρια σημεία του Δήμου Ιεράπετρας, όπου θα αναφέρονται  πληροφορίες για τις παραλίες, τους οικισμούς, τους ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους , τα μουσεία και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω δράσης, θα εκδοθεί υλικό  και για την ανάπτυξη των ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο περιπατητικός, φυσιολατρικός, θρησκευτικός και γαστρονομικός τουρισμός. Προς υποστήριξη των ανωτέρω, προγραμματίζεται η έκδοση αναλυτικού θεματικού τουριστικού οδηγού που αφορά στα ορειβατικά μονοπάτια Ε4 και Σαρακίνας, στα μοναστήρια και στις εκκλησίες, στη γαστρονομία και στα αγροτικά προϊόντα.

Εκδηλώσεις

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, περιλαμβάνει την οργάνωση ή συνδιοργάνωση ημερίδων, συνεδρίων, παραδοσιακών εκδηλώσεων, αθλητικών οργανώσεων όπως τουρνουά ποδοσφαίρου, ιστιοπλοϊκούς αγώνες και αγώνες  Windsurf, μουσικών εκδηλώσεων, πολιτιστικών εκδηλώσεων, εικαστικών εκθέσεων και διαφόρων άλλων εκδηλώσεων που προάγουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής του Δήμου Ιεράπετρας.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα