Πρωτοποριακή ψηφιακή έκθεση τουρισμού από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

15 Jan 2019, 09:53 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Πρωτοποριακή ψηφιακή έκθεση τουρισμού από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ψηφιακή (Digital) έκθεση τουρισμού για τον προορισμό Πελοπόννησος σχεδιάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στοχεύοντας στην καλύτερη αξιοποίηση των προσφερόμενων ψηφιακών εργαλείων, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος τουριστικής προβολής.

Ακολουθώντας τις διεθνείς πρακτικές για ψηφιοποίηση στην στρατηγική προώθησης και προβολής του τουριστικού προϊόντος η Περιφέρεια θα εισαγάγει σύγχρονα καινοτόμα εργαλεία, όπως είναι η δημιουργία εξειδικευμένης ψηφιακής (digital) έκθεσης προβολής του προορισμού Πελοπόννησος. Η ψηφιακή έκθεση της Πελοποννήσου θα αποτελέσει ένα πρωτοπόρο ψηφιακό γεγονός όπου θα προβληθεί με πολυμεσικό τρόπο το τουριστικό προϊόν αλλά και τα επιμέρους τουριστικά πακέτα που προσφέρει ο προορισμός Πελοπόννησος. Η περίοδος λειτουργίας της ψηφιακής έκθεσης της Πελοποννήσου, θα λάβει χώρα συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, όπως συμβαίνει και με τις συμβατικές εκθέσεις, ενώ με την λήψη του γεγονότος θα πάψει να λειτουργεί η συγκεκριμένη ψηφιακή έκθεση.

Η υλοποίηση της δράσης  Διαδικτυακή Έκθεση Τουρισμού για τον προορισμό Πελοπόννησος,  θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής:

-Τον σχεδιασμό ταυτότητας της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής έκθεσης, βασισμένο στο brand της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

-Την αρχιτεκτονική και τις κατηγορίες που θα επιμερίζεται η διαδικτυακή έκθεση βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Πελοποννήσου, κατηγορία ηλεκτρονικός τουρισμός.

-Την πλατφόρμα που θα προσφέρει εφαρμογές ηλεκτρονικής (digital) έκθεσης.

-Την παροχή λίστας τουριστικών πρακτόρων, βασισμένη στις αγορές στόχους της Πελοποννήσου

-Την υποστήριξη στις ενέργειες που αφορούν την λειτουργία ηλεκτρονικής έκθεσης.

-Την ενημέρωση και υποβοήθηση στην ανάρτηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου και την προβολή μέσω της ψηφιακής έκθεσης.

-Την ενημέρωση με στοχευμένες email καμπάνιες των επαγγελματιών τουρισμού του εξωτερικού για τη συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική έκθεση.

-Την υποστήριξη σε θέματα λειτουργικότητας κατά τη περίοδο και τις ώρες που θα λάβει μέρος η ψηφιακή έκθεση της Πελοποννήσου

-Την παροχή αποτελεσμάτων και απολογισμού για τους συμμετέχοντες στη συγκεκριμένη ηλεκτρονική έκθεση.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα