Παραδοσιακή γιαννιώτικη τέχνη στο Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων

15 Nov 2016, 12:32 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Παραδοσιακή γιαννιώτικη τέχνη στο Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε κεντρικό σημείο της πόλης των Ιωαννίνων, δίπλα στην λίμνη Παμβώτιδα και σε ένα προσεγμένο χώρο 10.000 τ.μ. εργαστήρια αργυροχοΐας συνεχίζουν την παράδοση ετών στην κατασκευή κοσμημάτων, διακοσμητικών και εκκλησιαστικών αντικειμένων από ασήμι και χαλκό. Παράλληλα, στο συγκρότημα λειτουργεί αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων, καφετέρια και Εκθεσιακός χώρος - Κατάστημα Λιανικής Πώλησης Προϊόντων Αργυροχοΐας. Τα προϊόντα τα οποία διατίθενται προς πώληση είναι αποκλειστικά αντικείμενα παραγωγής των συνεργαζόμενων εργαστηρίων, γεγονός που εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και τις χαμηλές τιμές διάθεσης τους.

Πρόκειται για ένα χώρο που όσοι θέλουν να γνωρίσουν την Παραδοσιακή Γιαννιώτικη Τέχνη των Χειροποίητων Αντικειμένων Αργυροχοΐας οφείλουν να επισκεφθούν. Τέχνη που έκανε γνωστή τα Ιωάννινα σε όλο τον κόσμο. 

Στο χώρο, έχει δημιουργηθεί μία σύγχρονη Διαδραστική Αίθουσα της Ιστορίας της Τέχνης της Αργυροχοΐας, με σκοπό την ανάδειξη και προβολή της Τέχνης της Αργυροχοΐας μέσα από διαδραστικές ενέργειες, στοιχεία τα οποία δείχνουν την πολυπρόσωπη πολιτιστική παρουσία του ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. στην πόλη των Ιωαννίνων. 

Ο επισκέπτης της Διαδραστικής αίθουσας, έχει την δυνατότητα μέσα από οπτικοακουστικό υλικό να μάθει για τις τεχνικές επεξεργασίας του ασημιού και στην συνέχεια, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο να δει τη διαδικασία χύτευσης αντικειμένων με τον παραδοσιακό τρόπο, στο χώμα αλλά και της επεξεργασίας των μετάλλων. Επίσης, χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία και εξοπλισμό μπορεί κάνει τα πρώτα βήματα του στην αργυροχοΐα. 

Η Διαδραστική Αίθουσα της Ιστορίας της Τέχνης της Αργυροχοΐας σε συνάρτηση με το Μουσείο Αργυροτεχνίας, το οποίο βρίσκεται μέσα στο κάστρο των Ιωαννίνων, προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον επισκέπτη για την Τέχνη της Αργυροχοΐας. Ο συνδυασμός της προβολής αντικειμένων μοναδικής ομορφιάς, τεχνικής, ιστορικής και πολιτιστικής αξίας, με το σήμερα και την συνέχεια της παράδοσης δίνουν το στίγμα της πόλης των Ασημουργών Δημιουργών.  

     

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα