12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας

07 May 2024, 12:04 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 19 Μαΐου έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή του 12ου Ποδηλατικού Γύρου Πεδιάδας, τον οποίο μεταξύ άλλων συνδιοργανώνουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ενεργών Πολιτών Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά και Θραψανού.

Ο Ποδηλατικός Γύρος της εποχής, αναβιώνει για δωδέκατη χρονιά και είναι μια ξεχωριστή πρόταση γνωριμίας με τα χωριά και τις φυσικές ομορφιές του τόπου, ενώ αποτελεί μια ευκαιρία να θαυμάσουν οι συμμετέχοντες τη φύση ανθισμένη, γεμάτη από αρώματα, χρησιμοποιώντας έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης έτσι, όπως έκαναν πριν πολλά χρόνια, μαθητές, εργαζόμενοι, ακόμη και ολόκληρες οικογένειες, που κινούνταν τότε στην εύφορη πεδιάδα με τα ποδήλατα τους.

Η ποδηλατάδα θα ξεκινήσει από το κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου του Χωριού Αποστόλων Πεδιάδας, ενώ οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή που περνάει διαδοχικά από χωριά της Πεδιάδας Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά, Θραψανού, με τερματισμό στη λίμνη Λιβάδες. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν από γνώστες των περιοχών, την ιστορία και τα έθιμά τους.

Σκοπός της δράσης, είναι η κοινωνική καλλιέργεια και αναψυχή των συμμετεχόντων, η γνωριμία τους με τα χωριά της διαδρομής, χρησιμοποιώντας έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης, καθώς και η σύνδεση του πολιτισμού με το φυσικό περιβάλλον.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα