Λογοτεχνική ‘Άνοιξη-Νίκος Μάρκου 2024 στη Σκόπελο

25 Apr 2024, 07:03 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Λογοτεχνική ‘Άνοιξη-Νίκος Μάρκου 2024 στη Σκόπελο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 27 και στις 28 Απριλίου στη Σκόπελο, έχει προγραμματιστεί η πολιτιστική εκδήλωση Λογοτεχνική ‘Άνοιξη-Νίκος Μάρκου 2024.

Η Σκόπελος με την πλούσια ιστορία της, τη λαογραφική της παράδοση και τον μνημειακό της πλούτο, φιλοξενεί κάθε χρόνο σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η εν λόγω λογοτεχνική εκδήλωση, έχει ως στόχο να συμβάλλει στην πνευματική ανατροφοδότηση της τοπικής κοινωνίας και να εμπλουτίσει πολιτιστικά το νησί, δημιουργώντας ένα νέο θεσμό για τον τόπο.

Η πρώτη αυτή διοργάνωση, γίνεται προς τιμήν του εμπνευστή και συντονιστή του θεσμού την περίοδο 1996-2002, αείμνηστου Νίκο Μάρκου και περιλαμβάνει παρουσιάσεις καταξιωμένων συγγραφέων, καθένας εκ των οποίων, έρχεται στη Σκόπελο και ξεδιπλώνει τους σημαντικότερους σταθμούς της λογοτεχνικής καριέρας του, τις πτυχές της προσωπικότητάς του καθώς και την προσωπική του αλήθεια σε θέματα του κοινωνικοπολιτικού γίγνεσθαι.

Το περιεχόμενο της κάθε λογοτεχνικής συνάντησης, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρουσίαση του βιογραφικού τους μέσα από την επίδραση που είχαν τα βιώματά τους στο συγγραφικό τους έργο, ενώ στη συνέχεια θα φωτίζονται απόψεις και τοποθετήσεις ευρύτερης θεματικής, που αναδεικνύονται μέσα από τα βιβλία τους, ενώ θα γίνεται παράλληλη αναφορά στις επιρροές που δέχτηκαν από άλλους λογοτέχνες.

Στο τέλος της συνάντησης, θα ακολουθεί διάλογος για θέματα της κοινωνικής επικαιρότητας με τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα παρεμβάσεων και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Σκοπός της εκδήλωσης, είναι μεταξύ άλλων, η προαγωγή των πολιτιστικών και πνευματικών ενδιαφερόντων των κατοίκων, η ενθάρρυνση της ανάπτυξης των γραμμάτων στη νεολαία του τόπου και η προσέλκυση επισκεπτών στο νησί.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα