Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός

23 Apr 2024, 07:02 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο δήμος Θάσου ενέκρινε την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών του νησιού για την επίδοση του στο υπουργείο Ναυτιλίας και Ναυτιλιακής Πολιτικής.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε λήπτες πληροφοριών και γεγονότων, πλήρως επιβεβαιωμένων, ότι η πορθμειακές γραμμές Θάσος – Κεραμωτή και Θάσος (Πρίνος) – Καβάλα, συνεχώς «εμπλουτίζονται» με πλοία ολοένα και παλαιότερα και μόνο μονόπλωρα (παντόφλες). Πλοία με ηλικία πέραν των 50 ετών, η παρουσία των οποίων ουδόλως συνάδει με την αναπτυξιακή δυναμική και προοπτική του τόπου μας.

Παρουσιάζεται το φαινόμενο να δρομολογούνται σκάφη που δεν καλύπτουν και εξυπηρετούν τις συγκοινωνιακές ανάγκες του νησιού της Θάσου. Η Θάσος το 2023 δέχθηκε πέραν του 1 εκατ. επισκέπτες και πλοία παλαιά, μικρά, μονόπλωρα, χωρίς κυλικεία δεν πρέπει να εκτελούν δρομολόγια στις γραμμές της Θάσου.

Ενώ από τη μία υπάρχουν εταιρείες που επενδύουν δεκάδες εκατομμύρια για τη ναυπήγηση σκαφών «στολιδιών» που συμβάλλουν στην αναβάθμιση των συγκοινωνιακών υποδομών και παροχών, από την άλλη υπάρχουν εταιρείες που «επενδύουν» σε πλοία γερασμένα και παλαιά που αναμφίβολα υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες και εν τέλει δυσφημούν το νησί μας.

Παρακαλούμε όπως άμεσα και με αποτελεσματικό τρόπο ληφθούν εκ μέρους σας πρωτοβουλίες ώστε να μην καταστεί η Θάσος εν δυνάμει «γηροκομείο» και εν τέλει «νεκροταφείο» σκαφών και ανακοπεί η τροχιά ανάπτυξης του νησιού μας.

Η οποιαδήποτε επιχειρηματική δυνατότητα δε θα πρέπει να οδηγεί τόπους με τουριστική δυναμική στην παρακμή και στην οπισθοδρόμηση. Η Θάσος ως ο 20ος τουριστικός προορισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσει 30 χρόνια πίσω».

 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα