Αρχαία Ολυμπία | Εορτασμός των 2800 χρόνων από την τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων

27 Mar 2024, 16:56 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Αρχαία Ολυμπία | Εορτασμός των 2800 χρόνων από την τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η δημοτική Επιτροπή Αρχαίας Ολυμπίας ενέκρινε τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων - δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Paris 2024 και τον Εορτασμό των 2.800 χρόνων από την τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας πρόκειται να φιλοξενήσει Έκθεση Ολυμπιακών Δαδών 1936- 2020, με τις δάδες όλων των Ολυμπιακών Αγώνων από το έτος 1936, εναρκτήριο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, έως και σήμερα καθώς και άλλων Ολυμπιακών αντικειμένων από την προσωπική συλλογή του κ. Στράτου Κλήμου. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί από 8 έως 16 Απριλίου σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ισογείου του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας.

Συνοπτικά τα αντικείμενα που θα περιλαμβάνει θα είναι 26 Δάδες Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, 7 Δάδες Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, 7 Δάδες Παραολυμπιακών Αγώνων, 1 φόρεμα ιέρειας από την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, 1 Βωμός διανυκτέρευσης της Ολυμπιακής Φλόγας κατά την διάρκεια της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Αθήνα 2004, 1 Αγγείο Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας 2004, 9 Λυχνίες ασφαλείας μεταφοράς της Ολυμπιακής Φλόγας από διάφορες Λαμπαδηδρομίες μεταξύ των οποίων αυτή που χρησιμοποιήθηκε κατά την διάρκεια της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Αθήνα 2004 και Μετάλλια Ολυμπιονικών από Θερινούς και Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Επίσης, στις 13 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ανακήρυξης των Ολυμπιονικών Πύρρου Δήμα και Ιωάννη Μελισσανίδη, Επίτιμων Δημοτών της Αρχαίας Ολυμπίας και πρεσβευτών της Αρχαίας Ολυμπίας σε όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις που συμμετέχουν παγκοσμίως.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα