Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κεφαλονιά και Χαλκιδική

16 Aug 2023, 07:36 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κεφαλονιά και Χαλκιδική

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Δύο άδειες για πλωτές εξέδρες εγκρίθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προς τοποθέτηση σε θαλάσσιες περιοχές της Κεφαλονιάς και της Χαλκιδικής.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικού εμβαδού 12 τ.μ., στη θαλάσσια περιοχή Φτέρη της Κεφαλονιάς, για λογαριασμό της κας Γασπαράτου Πολυξένης, με σκοπό τη χρήση της για την πρόσδεση σκαφών και για εποχιακή χρήση 9 μηνών. Η εξυπηρέτηση και μόνο της πρόσβασης προς και από την πλωτή εξέδρα, θα γίνεται με τη χρήση ενός διαδρόμου πρόσβασης συνολικών διαστάσεων 1,80 τ.μ.

Σημειώνεται ότι πρέπει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, προστασίας του περιβάλλοντος, ασφάλειας ναυσιπλοΐας και ασφάλειας των λουομένων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών τοποθέτησης και κατά τη χρήση της πλωτής εξέδρας.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την εκ νέου τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικού εμβαδού 18 τ.μ. στη θαλάσσια περιοχή Παραλία Ξενία Παλιουρίου Κασσάνδρας Χαλκιδικής, με σκοπό την χρήση της ως σημείο εκκίνησης και στάθμευσης, μηχανοκίνητων και μη, θαλασσίων μέσων αναψυχής, για λογαριασμό  της επιχείρησης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ Κ ΣΙΑ Ο.Ε. και για εποχιακή χρήση 9 μηνών.

Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η χρήση των πλωτών εξεδρών για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής, ούτε δύνανται να εξυπηρετούν θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα