Μουσική Τριλογία 2023 στο Ηράκλειο της Κρήτης

09 Apr 2023, 12:00 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Μουσική Τριλογία 2023 στο Ηράκλειο της Κρήτης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 13, στις 18 και στις 19 Απριλίου έχει προγραμματιστεί στο Ηράκλειο της Κρήτης μία πολύ ενδιαφέρουσα πολιτιστική δράση με τίτλο Μουσική τριλογία 2023, συνδιοργάνωσης μεταξύ άλλων του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μουσικός Σύλλογος Απόλλων».

Ειδικότερα, η εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Πέτρο των Δομηνικανών, υλοποιείται κάθε δύο χρόνια και έχει γίνει πλέον θεσμός. Αξίζει να σημειωθεί ότι 18η Απριλίου είναι ημέρα η οποία έχει οριστεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS) ως Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών, με σκοπό τον εορτασμό της, με ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών, όπως αρμόζει στην ιστορία των εν λόγω μνημείων.

Αναλυτικά, η Μουσική Τριλογία 2023, αφορά στο σύνολο τριών συναυλιών στις οποίες θα συμπεριλαμβάνονται έργα θρησκευτικής και εκκλησιαστικής μουσικής, ύμνοι, προσευχές, μουσική από το μπαρόκ και την αναγέννηση, γνωστές Άριες, καθώς και η νεοσύστατη χορωδία μας Apollo Voice Ensemble με μαέστρο τον Μάνο Παναγιωτάκη και την συμμετοχή αρκετών καλλιτεχνών της πόλης, όπως την τσεμπαλίστα Αργυρώ Σταυρίδου, την φλαουτίστα Μαρία Αλεξάκη, την πιανίστα Έλενα Περυσινάκη, την μεσόφωνο Νεκταρία Λαουμτζή και άλλους.

Η σύνδεση της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και πνευματικής ζωής με εμβληματικά μνημεία του παρελθόντος, έχει ένα ιδιαίτερο και βαθύ νόημα. Είναι η συνέχεια του πολιτισμού και της ιστορίας ενός τόπου, που ανανεώνεται και εμπλουτίζεται συνεχώς μέσα από τις διαδοχικές γενιές.

Τέλος, οι αξίες και οι παρακαταθήκες που αντιπροσωπεύουν αυτά τα μνημεία ως σύμβολα ομορφιάς, ιστορικής και πολιτιστικής συνείδησης και ταυτότητας, είναι πηγή έμπνευσης για την σύγχρονη δημιουργία.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα