Ο ΕΟΤ ενισχύει οικονομικά την κινηματογραφική ταινία "Υπάρχω" για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη

25 Apr 2024, 07:06 | ΕΟΤ

Σοφία Κοντογιάννη

Ο ΕΟΤ ενισχύει οικονομικά την κινηματογραφική ταινία "Υπάρχω" για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την ενίσχυση της κινηματογραφικής ταινίας Υπάρχω, η οποία θα αφηγείται σημαντικές περιόδους από τη ζωή του αξέχαστου Στέλιου Καζαντζίδη, αποφάσισε ο ΕΟΤ.

Ειδικότερα, ο ΕΟΤ θα συμμετέχει στην πολυαναμενόμενη παραγωγή της Tanweer Productions με το ποσό των 49.600 ευρώ, συμμετέχοντας στις σχετικές δαπάνες υλοποίησης της ταινίας. Εξάλλου, οι κινηματογραφικές παραγωγές της εταιρείας πολλές φορές επικεντρώνονται σε ιστορικές περιόδους και ανθρώπους-μύθους που σημάδεψαν τη χώρα, όπως ήταν για παράδειγμα οι ταινίες Ευτυχία και Σμύρνη μου αγαπημένη, καθώς και η ταινία Φόνισσα, η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Α. Παπαδιαμάντη.

Σημειώνεται ότι ο Στέλιος Καζαντζίδης, ήταν ο καλλιτέχνης με τον οποίο ταυτίστηκαν απόλυτα η ομογένεια και οι Έλληνες μετανάστες σε όλες τις γωνιές της γης. Η χαρισματική φωνή του έκανε όλους τους ξενιτεμένους να αναπολήσουν, να δακρύσουν, να διασκεδάσουν, κι εντέλει να εκφραστούν μέσα από τα τραγούδια του αλλά και να ταυτιστούν με αυτά, από τη Μελβούρνη μέχρι την Αστόρια και το Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα και από το Τορόντο μέχρι το Λονδίνο και το Τελ Αβίβ. Τέλος, τον κορυφαίο Έλληνα λαϊκό βάρδο αναμένεται να υποδυθεί στην ταινία ο δημοφιλής τραγουδιστής Χρήστος Μάστορας.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα