Συνεργασία ΔΕΘ -Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

10 Oct 2014, 21:55 | HAPCO

TornosNews.gr

Συνεργασία ΔΕΘ -Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης προχώρησε σήμερα η ΔΕΘ-Helexpo. 

ΔΕΘ-Helexpo και Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα δημιουργήσουν ένα διαδραστικό βήμα επικοινωνίας των εκθεσιακών, συνεδριακών και πολιτιστικών δρώμενων της Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της χώρας, με στόχο την προσέλκυση δυναμικών κοινών. Θα προχωρήσουν επίσης στη δημιουργία ενός κοινού προγράμματος προωθητικών ενεργειών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκθέσεων και δράσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σκοπός των δύο φορέων, μέσα από τη συνεργασία τους, είναι να αξιοποιηθούν συνδυαστικά οι δράσεις τους για την ενίσχυση του πολιτιστικού προσώπου και του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να την αναδείξουν σε προορισμό που συνδυάζει αρμονικά την πλούσια εκθεσιακή δράση με την δραστήρια πολιτιστική παραγωγή.  

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης και η πρόεδρος του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, κυρία Αικατερίνη Κοσκινά. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης δήλωσε πως το «μνημόνιο συνεργασίας με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης εντάσσεται στην προσπάθεια του εθνικού εκθεσιακού φορέα να χτίσει συνεργασίες και να δημιουργήσει συνέργειες, στοχεύοντας στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως προορισμού με εμπορική, επιχειρηματική, πολιτιστική και τουριστική βαρύτητα».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, κυρία Αικατερίνη Κοσκινά, επισήμανε: «είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τη θεσμοθέτηση της συνεργασίας με έναν διεθνή οργανισμό, ταυτισμένο με τη Θεσσαλονίκη και αμφότεροι θα συμβάλλουμε στην περαιτέρω προβολή της πόλης».

 
Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα