Πάνω από 6.500 οι επισκέπτες στην Grekland Panorama

19 Feb 2014, 13:20 | HAPCO

TornosNews.gr

Πάνω από 6.500 οι επισκέπτες στην Grekland Panorama

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη δυνατότητα να αγοράσουν επιτόπου πακέτα διακοπών για την Ελλάδα σε μειωμένες τιμές από τους τουρ οπερέιτορ που βρίσκονταν στα περίπτερα της έκθεσης, είχαν οι περίπου 6.500-7.000 επισκέπτες που πέρασαν από την Grekland Panorama στις 15 και 16 Φεβρουαρίου στην Στοκχόλμη. Πρόκειται για την πρώτη αποκλειστική έκθεση για την Ελλάδα που διοργάνωσε η εταιρία North Events, με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και τη συμμετοχή του ΕΟΤ.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τους συμμετέχοντες εκθέτες για τουριστικούς προορισμούς και τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, να απολαύσει και να αγοράσει παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα γαστρονομίας, να ενημερωθεί και να αγοράσει πακέτα διακοπών για την Ελλάδα σε μειωμένες τιμές (μέσω των περίπτερων των tour operators), καθώς και να έρθει σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό, μέσω εκθέσεων ζωγραφικής και φωτογραφίας, παραστάσεις παραδοσιακής ελληνικής μουσικής και χορού, καθώς και δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά.

Μερικοί από τους μεγαλύτερους τουρ οπερέιτορ της Σουηδίας, (Apollo, Fritidsresor, Airtours, Ving, Solresor, Tema και Detur) από τα περίπτερα που διατηρούσαν στην έκθεση προωθούσαν εκπτωτικά πακέτα διακοπών στην Ελλάδα αποκλειστικά για το κοινό της έκθεσης.

Όσον αφορά σε λοιπούς εκθέτες, πέρα από τα περίπτερα εκπροσώπων του ιδιωτικού τομέα (ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων, π.χ. παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων όπως ελαιόλαδο, τυριά, κρασί κοκ, καθώς και εκπρόσωποι πολιτισμού οι οποίοι συμμετείχαν με εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας) αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχαν πέντε περιφέρειες της Ελλάδας (Αττικής, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Κρήτης, Αιγαίου) καθώς και επτά Δήμοι (Θεσσαλονίκης, Σάμου, Βόλου, Αλόννησου, Λάρισας, Ρεθύμνου, Χερσονήσου). Τέλος, στην έκθεση εκπροσωπήθηκε – σε μικρότερο, ωστόσο, βαθμό – και η Κύπρος (ΚΟΤ, Περιφέρεια Πάφου, κ.ά.). Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους υποστηρικτές και εκθέτες, βλ. http://www.panoramagreece.com

 

Της έκθεσης προηγήθηκε ειδική βραδιά (opening gala) στο Οperaterassen με προσκεκλημένους τους εκθέτες από τις ελληνικές συμμετοχές στην έκθεση, καθώς επίσης και εκπροσώπους από Tour Operators της Σουηδίας. 

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Κωνσταντίνος Ζήκος, η πρέσβυς της Ελλάδας στη Σουηδία, κυρία Αλίκη Χατζή και ο πρέσβυς της Κύπρου στη Σουηδία, κ. Ανδρέας Κακουρής. Επίσης, παρέστησαν ο Προϊστάμενος του Γραφείου ΟΕΥ, κ. Σ. Σταυράκος και η υπογράφουσα εκπροσωπώντας το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Στοκχόλμης. Στον ρόλο του συντονιστή ήταν ο Andreas Näsman (σ.σ. φιλέλληνας, Σουηδός σύμβουλος της έκθεσης, με εμπειρία σε τουριστικούς οργανισμούς όπως Visti Denmark Visit Åland) ενώ ιδιαίτερη νότα στην βραδιά έδωσε η εμφάνιση της διάσημης Ελληνίδας mezzo soprano, Αlexandra Gravas, ερμηνεύοντας έργα διεθνών αναγνωρισμένων Ελλήνων συνθετών. 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα