ΓΕΠΟΕΤ: Καίριο πλήγμα για τη νέα σεζόν η αύξηση του ΦΠΑ – απόλυτα παράλογο το 13%

01 Dec 2014, 16:13 | ΓΕΠΟΕΤ

TornosNews.gr

ΓΕΠΟΕΤ: Καίριο πλήγμα για τη νέα σεζόν η αύξηση του ΦΠΑ – απόλυτα παράλογο το 13%

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Καίριο πλήγμα στις ευοίωνες προοπτικές του τουρισμού για τη νέα περίοδο του 2015, που θα προκαλέσει σημαντική συρρίκνωση εσόδων, χαρακτηρίζει την πιθανολογούμενη αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από 6,5% σε 8% ή 10% η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), κρίνοντας τις συζητήσεις περί συντελεστή ΦΠΑ στο 13% ως «απόλυτα παράλογες». Καλεί μάλιστα τον πρωθυπουργό να επανεξετάσει το ζήτημα. 

Όπως επισημαίνει η ΓΕΠΟΕΤ, «τυχόν αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στα ξενοδοχεία θα επηρεάσει δυσμενώς τον περιηγητικό τουρισμό της χώρας, ο οποίος έχει συρρικνωθεί σε συντριπτικό βαθμό τα τελευταία χρόνια ελέω απώλειας των Ελλήνων ταξιδιωτών, καθώς τα τουριστικά πακέτα που περιλαμβάνουν διανυκτερεύσεις, μετακινήσεις, ξεναγήσεις και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία που στηρίζουν τις τοπικές οικονομίες και τα δημόσια ταμεία θα ακριβύνουν. 

Και καθώς αυτά τα πακέτα έχουν ήδη τιμολογηθεί και κυκλοφορήσει σε μπροσούρες και διαφημιστικό υλικό στις χώρες του εξωτερικού, τυχόν αλλαγή τιμής λόγω αύξησης του ΦΠΑ θα δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο να επανεξετάσουν τη στάση τους, καθώς υπό το κράτος πιέσεων οδηγούνται σε καταστροφικές επιλογές για την ελληνική οικονομία, με μακροχρόνιες συνέπειες».

Αντιδρά και ο ΣΑΑΕ

Εν τω μεταξύ, και ο Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιριών (ΣΑΑΕ) με ανακοίνωση που εξέδωσε, τάσσεται "ανεπιφύλακτα υπέρ των απόψεων του ΣΕΤΕ, σχετικά με την απερίσκεπτη και φημολογούμενη αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση και τις διανυκτερεύσεις των ξενοδοχείων".

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΑΑΕ, "μία τέτοια εξέλιξη θα είναι πισωγύρισμα στις προσπάθειες που γίνονται από όλους τους επαγγελματίες του Τουρισμού και πιστεύουμε ότι θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία στο σύνολο της. Καλούμε πρώτιστα την υπουργό Τουρισμού, αλλά και τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα υπουργεία να λάβουν άμεσα και ξεκάθαρα θέση, με ότι αυτή τους η θέση συνεπάγεται. Αυτές τις κρίσιμες ώρες όλοι κρίνονται".       

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα