FedHATTA: Στο 80% του 2019 οι κρατήσεις των Ελλήνων για την Πρωτομαγιά - Πού θα ταξιδέψουν

27 Apr 2023, 14:58 | FEDHATTA

TornosNews.gr

FedHATTA: Στο 80% του 2019 οι κρατήσεις των Ελλήνων για την Πρωτομαγιά - Πού θα ταξιδέψουν

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ικανοποιητική χαρακτηρίζεται η ζήτηση που καταγράφουν από τους Έλληνες τα τουριστικά γραφεία για διακοπές κατά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, με βοηθητικό παράγοντα την πρόσφατη Πασχαλινή περίοδο όπου η ταξιδιωτική κίνηση των Ελλήνων βρέθηκε αρκετά κοντά στα επίπεδα του 2019.

Οι κρατήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών για την Πρωτομαγιά έχουν ανακάμψει περίπου στο 80% των προπανδημικών επιπέδων, με τα τουριστικά γραφεία να παρατηρούν ότι η ζήτηση περιστρέφεται γύρω από προορισμούς του εσωτερικού που επιλέχθηκαν και το Πάσχα.  Αντίστοιχο ποσοστό ανάκαμψης παρατηρείται και στα ταξίδια σε προορισμούς του εξωτερικού.

Ειδικότερα, τα Ιόνια νησιά πρωταγωνιστούν, σε επίπεδο ζήτησης, ενώ δημοφιλείς προορισμοί είναι, μεταξύ άλλων, το Ναύπλιο, η Καστοριά, το Πόρτο Χέλι, η Πάτμος, η Κρήτη, τα Κύθηρα, τα Λουτρά Πόζαρ, η Μονεμβασιά και τα Μετέωρα.

Σημειώνεται ότι λόγω της νέας δυνατότητας εξ αποστάσεως εργασίας που προσφέρουν οι επιχειρήσεις αλλά και της ημερολογιακής εγγύτητας του Πάσχα με την Πρωτομαγιά αυτή τη χρονιά, μερίδα Ελλήνων ταξιδιωτών που επέλεξαν προορισμούς εσωτερικού για το Πάσχα θα παραμείνουν σε αυτούς και για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα