WTAAA: Συνάντηση 5 ηπείρων στην Αθήνα για τον παγκόσμιο οργανωμένο τουρισμό
29 Nov 2022, 15:58 | FEDHATTA
TornosNews.gr
Στην Αθήνα διεξάγεται στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2022, η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Συμμαχίας Ενώσεων Ταξιδιωτικών Γραφείων, WTAAA (World Travel Agents’ Associations Alliance), που αποτελεί τον παγκόσμιο φορέα εκπροσώπησης των τουριστικών γραφείων και tour operators με μέλη τους μεγαλύτερους Συνδέσμους και Ομοσπονδίες από τις 5 ηπείρους.
Εκπρόσωποι φορέων του οργανωμένου τουρισμού από τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Ν. Αφρική, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, τη Ν. Κορέα, το Χονγκ Κονγκ, την Ινδία και τη Ν. Ζηλανδία έδωσαν «το παρών» στο σπουδαίο γεγονός για τον παγκόσμιο οργανωμένο τουρισμό που φιλοξενείται αυτό το διήμερο στην Αθήνα, συζητώντας για τις διεθνείς τάσεις της τουριστικής αγοράς, τις ρυθμίσεις που απαιτούνται για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν τον κλάδο των τουριστικών γραφείων παγκοσμίως, την αναζήτηση ενός σύγχρονου τρόπου προσέγγισης και ενημέρωσης του διεθνούς ταξιδιωτικού κοινού, αλλά και ενημερώθηκαν από τις επιτροπές Air Committee, Technology Committee και Sea-Land Committee για τα νεώτερα θέματα αντίστοιχα.
Κατά την πρώτη ημέρα της Γενική Συνέλευσης της WTAAA, τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, τις εργασίες της συνάντησης άνοιξε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος καλωσόρισε τα μέλη του παγκόσμιου φορέα στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μια φιλόξενη πόλη που συνδυάζει την ιστορική και την σύγχρονη εποχή και είναι πάντα έτοιμη να υποδέχεται μεγάλες διοργανώσεις και ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.
Ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Αθήνα είναι έτοιμη για την “επόμενη ημέρα”, με μια δυναμική που την φέρνει στις πρώτες θέσεις προτίμησης ανάμεσα σε διεθνείς προορισμούς.
Παρουσίαση έκαναν κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών ο Ε.Ο.Τ. με το βίντεο «Greekend», η ΕΑΤΑ και η Aegean Airlines.
Ακολούθως, στο πλαίσιο της διοργάνωσης σημαντικών εκδηλώσεων προς όφελος του ελληνικού Τουρισμού, ο Δήμος Αθηναίων, η Εταιρεία Ανάπτυξης και Προβολής Ε.Α.Τ.Α., ο ΗΑΤΤΑ και η FedHATTA υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας, βάσει του οποίου θα προχωρήσουν σε κοινές δράσεις τουριστικής προβολής και προώθησης. Ο λόγος που η υπογραφή έγινε στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της WTAAA, ήταν για να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας σειράς από βήματα τα οποία θα δώσουν ώθηση στην στρατηγική εξωστρέφειας και θα συμβάλλουν στο άνοιγμα διεθνών τουριστικών αγορών.
Στο πλαίσιο του προγράμματος των μελών της WTAAA παρουσιάστηκε το νέο ψηφιακό έντυπο που δημιουργήθηκε για την Αθήνα από τον ΗΑΤΤΑ και την Ομοσπονδία, το οποίο εμπεριέχει ενημερωτικό υλικό, φωτογραφίες και βίντεο, με σκοπό να αξιοποιηθούν από τους επαγγελματίες του τουρισμού και το ταξιδιωτικό κοινό. Το ψηφιακό έντυπο βρίσκεται ήδη στο διαδίκτυο και είναι αφιερωμένο στη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Η Αθήνα επιλέχθηκε από την WTAAA, ώστε να τονωθεί η συνεργασία μεταξύ του φορέα με τους ελληνικούς φορείς εκπροσώπησης Τουριστικών γραφείων, για την τόνωση της τουριστικής κίνησης σε διεθνές επίπεδο. Την διοργάνωση ανέλαβε ο ΗΑΤΤΑ και η Ομοσπονδία FedHATTA, με την πολύτιμη υποστήριξη του Ε.Ο.Τ., του Δήμου Αθηναίων, της Εταιρείας Ανάπτυξης και Προβολής ΕΑΤΑ, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της Aegean Airlines.
Η διοργάνωση αυτή, γίνεται σε συνέχεια της ολοκλήρωσης του συνεδρίου SemiAnnual του κορυφαίου ευρωπαϊκού οργάνου στον οργανωμένο τουρισμό, ECTAA, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 23-25 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και εν συνεχεία ως post tour στις 25-27 Νοεμβρίου στην Θεσσαλία, και ανέδειξε τον κεντρικό ρόλο των τουριστικών γραφείων στα ταξίδια αλλά και την Ελλάδα ως πρωταθλήτρια ανάκαμψης στις οργανωμένες διακοπές από το εξωτερικό.
διαβάστε ακόμα
-
FedHATTA/ HATTA | Νέες δυνατότητες τουριστικής συνεργασίας με την Αλβανία 02/02 | 15:37
-
ΗΑΤΤΑ: Σύμφωνο Συνεργασίας με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Ν. Αφρικής 24/01 | 16:21
-
Η FedHATTA βραβεύει τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης 16/01 | 16:51
-
Θηλιά στον οργανωμένο τουρισμό οι συναρμοδιότητες των Υπουργείων 18/01 | 13:05
-
HATTA: Συνεργασία με τη Ν. Κορέα για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από και προς Ελλάδα 13/01 | 14:13
-
Μετά το τέλος του 2023 το όριο ηλικίας στα τουριστικά λεωφορεία – Ικανοποίηση στον κλάδο των τουριστικών γραφείων 10/01 | 14:49
-
Περίοδος χάριτος για καθυστερημένη ενημέρωση της ΙΑΤΑ σχετικά με αλλαγές στα τουριστικά γραφεία 28/12 | 12:26
-
FedHATTA | Επίλυση τεχνικού προβλήματος στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ 15/12 | 13:41
-
Κοινή πρόσκληση για υποχρεωτικό σύστημα προστασίας κατά της αφερεγγυότητας στον αεροπορικό τομέα 08/12 | 17:43
-
O Δήμος Αθηναίων και τα Ελληνικά Τουριστικά Γραφεία ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον τουρισμό της Αθήνας 06/12 | 13:57
δημοφιλέστερα
- 1 Ισπανία: 105 δισ. ευρώ οι δαπάνες για τρόφιμα, ποτά και καταναλωτικά προϊόντα τo 2022 04.02.2023 | ΚΟΣΜΟΣ
- 2 Πληρωμές επιχορηγήσεων για δύο νέα ξενοδοχεία σε Μυτιλήνη και Σύβοτα 03.02.2023 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 3 Τουρισμός: 7 στους 10 Γερμανούς θα επιλέξουν πιο οικονομικές διακοπές το 2023 – Ποιες υπηρεσίες περιορίζουν 10.01.2023 | ΑΓΟΡΕΣ
- 4 Το παράδοξο της Τουρκίας: Στόχος για 90 εκατ. τουρίστες το 2028 αλλά και 100% επίτευξη των στόχων αειφόρου τουρισμού 02.02.2023 | ΚΟΣΜΟΣ
- 5 KAYAK | Αυξήσεις από 30% έως 50% στις πτήσεις για Αθήνα την Άνοιξη του 2023 – Πώς θα ταξιδέψουν οι Γερμανοί 26.01.2023 | ΤΑΣΕΙΣ
- 6 Βασίλης Κικίλιας: “Η Δυτική Μακεδονία το επόμενο μεγάλο στοίχημα του Υπ. Τουρισμού” 04.02.2023 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 7 Η Ελευσίνα πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης | Τελετή έναρξης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας 04.02.2023 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 8 Emirates | Δοκιμαστική πτήση-ορόσημο με 100% Βιώσιμο Αεροπορικό Καύσιμο 03.02.2023 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 9 «Τουρισμός για όλους» | 125.000 νέοι δικαιούχοι, 400.000 συνολικά 01.02.2023 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 10 Άγριο μαλλιοτράβηγμα σε πτήση – Γυναίκες πιάστηκαν στα χέρια για μια θέση στο παράθυρο (βίντεο) 03.02.2023 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ