ΕΟΤ | Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή της Ελλάδας στην Ιαπωνία

04 Apr 2024, 07:49 | ΕΟΤ

Σοφία Κοντογιάννη

ΕΟΤ | Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή της Ελλάδας στην Ιαπωνία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο ΕΟΤ, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Τόκιο, διοργανώνει ταξίδι εξοικείωσης στην Αθήνα και στα νησιά του Αιγαίου.

Η εν λόγω δράση πρόκειται να πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα από 6 έως 17 Ιουνίου 2024, με συμμετέχοντες την ταξιδιωτική συγγραφέα κα Saiki Manami και τον φωτογράφο κ. Hiroaki Tamura από το Τόκιο. Οι εν λόγω φιλοξενούμενοι θα επισκεφθούν την Αθήνα και θα συμμετάσχουν σε κρουαζιέρα στο Αιγαίο και στα ελληνικά νησιά προκειμένου η κυρία Saiki να αρθρογραφήσει στο εθνικής εμβέλειας Ιαπωνικό περιοδικό κρουαζιέρας, «CRUISE».

Το αναγνωστικό κοινό του περιοδικού, αποτελείται κυρίως από έμπειρους λάτρεις της κρουαζιέρας, επαγγελματίες του κλάδου και επιχειρηματίες ηλικίας μεταξύ 40 και 70, συμπεριλαμβανομένων εύπορων ατόμων, οι οποίοι επιλέγουν τον τουρισμό κρουαζιέρας κυρίως στην Ευρώπη.

Σκοπός του ταξιδιού είναι η σύνταξη εξασέλιδης αρθρογραφίας σε έντυπη μορφή, καθώς και η ανάρτηση στο διαδίκτυο τεσσάρων ιστοσελίδων τον Οκτώβριο του 2024, για συναρπαστικά ταξίδια στην Ελλάδα, εξερευνώντας ιστορικές πόλεις, όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και ταξίδια αναψυχής με κρουαζιέρα σε νησιά του Αιγαίου, όπως Σαντορίνη, Κρήτη, Μύκονος, Μήλος κ.ά.

Η κα Saiki Manami είναι ταξιδιωτική συγγραφέας, πιστοποιημένη οινογνώστης από την Ένωση Οινοχόων Ιαπωνίας και αρθρογραφεί κυρίως σε περιοδικά κρουαζιέρας. Τα άρθρα της αφορούν κυρίως σε ταξίδια αναψυχής με κρουαζιέρα, όπου περιγράφει εντυπώσεις από το πλοίο και από τους αντίστοιχους προορισμούς, με προτάσεις για τα αξιοθέατα, το φαγητό, το κρασί, τη διασκέδαση.

Επισημαίνεται πως το 2024 έχει ανακηρυχθεί «Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας – Ιαπωνίας», συνεπώς η εν λόγω δράση παρέχει μια ευκαιρία να ανακαλύψουν οι Ιάπωνες την ομορφιά της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Τόκιο κάνει ενέργειες για την παρουσίαση της χώρας μας ως ταξιδιωτικού προορισμού, καθώς η μετά κοβιντ εποχή είναι ευκαιρία για την επανεκκίνηση του εξερχόμενου τουρισμού στην Ιαπωνία κι επομένως για την προώθηση της Ελλάδας.

Το εν λόγω ταξίδι εξοικείωσης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εταιρία Celestyal Cruises, η οποία προσφέρει την 7ήμερη κρουαζιέρα «Ειδυλλιακό Αιγαίο», καθώς και μετακινήσεις των δύο φιλοξενούμενων.

 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα