Αειφόρος τουρισμός | ECTAA και ΕΟΤ αλλάζουν το τουριστικό μέλλον της Ελλάδας

22 Nov 2023, 17:51 | ΕΟΤ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Αειφόρος τουρισμός | ECTAA και ΕΟΤ αλλάζουν το τουριστικό μέλλον της Ελλάδας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Δεύτερη συνάντηση στρογγυλής τραπέζης με τίτλο «Greening The Greek Experience» θα πραγματοποιήσουν η Ευρωπαϊκή Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων και Τουρ Οπερέιτορ, ECTAA, και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, ΕΟΤ, στις 14 Δεκεμβρίου, προκειμένου να συζητήσουν τη νέα εποχή τουριστικής στρατηγικής στην οποία μπαίνει η Ελλάδα, με δεσμεύσεις στην αειφορία που έχουν ως προτεραιότητες την προστασία της φύσης, το σεβασμό των τοπικών κοινωνιών και την ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Κατά την πρώτη συνάντηση με την ίδια θεματική, εκπρόσωποι του κλάδου των Ελληνικών τουριστικών γραφείων, των αερομεταφορών, τουρ οπερέιτορ και άλλων μετόχων του τουρισμού, είχαν επιδιώξει να εξερευνήσουν από κοινού στατιστικά στοιχεία και στρατηγικές για την ενίσχυση του αειφόρου τουρισμού.

Με θέμα «A Collaborative Approach to Sustainable Tourism», η εκδήλωση περιλάμβανε διακεκριμένους ομιλητές όπως την επικεφαλής Αειφορίας και Industry Affairs του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Άννα Βασιλά, η οποία παρουσίασε λεπτομερώς πρωτοβουλίες που διασφαλίζουν ότι η αειφορία  παραμένει κεντρικό στοιχείο ολόκληρης της τουριστικής εμπειρίας.

Στους ομιλητές ήταν επίσης ο εκτελεστικός διευθυντής του The Rhodes Co-Lab και επικεφαλής της Αειφόρου Επιχειρηματικής Μετάβασης του ομίλου TUI, Melvin Mak, ο επικεφαλής Αειφορίας της Sky Express, κ. Παντελής Σπαγής και η διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Benelux, κ. Κυριακή Μπουλασίδου, οι οποίοι ανέδειξαν τις καινοτόμες στρατηγικές της Ελλάδας στον τουριστικό κλάδο. 

Έπειτα από την επιτυχία που σημείωσε η πρώτη εκδήλωση, η δεύτερη συνάντηση στρογγυλής τραπέζης αναμένεται να ρίξει φως στις τοπικές πρωτοβουλίες που αντιπροσωπεύουν σχεδόν ολόκληρο το εύρος της τουριστικής αλυσίδας αξίας.

O πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, ως εκπρόσωπος της ΕCTAA στην Ελλάδα μαζί με τον ΗΑΤΤΑ, δήλωσε σχετικά με την πρωτοβουλία: «Στηρίζουμε ως FedHATTA τις δυναμικές προσπάθειες της ECTAA καθώς και τη συνεργασία που διατηρεί με τον ΕΟΤ στο πρόγραμμα Preferred Destination για την προβολή της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές χώρες».

Για συμμετοχή πατήστε εδώ

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα