ΕΟΤ: Μόνο τρία από τα 75 ξενοδοχεία της Ρόδου υπέστησαν ζημιές από τις φλόγες

25 Jul 2023, 15:37 | ΕΟΤ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

ΕΟΤ: Μόνο τρία από τα 75 ξενοδοχεία της Ρόδου υπέστησαν ζημιές από τις φλόγες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Mόνο τρία από τα συνολικά 75 ξενοδοχεία της Ρόδου υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά στο νησί, ενώ η περιοχή που επηρεάστηκε δεν ξεπερνά το 10% του νησιού, μεταδίδει το TravelWeekly επικαλούμενο πληροφορίες από τον ΕΟΤ.

Το 90% εκ των 19.000 τουρίστες που εκκένωσαν τα ξενοδοχεία κατευθύνθηκαν τη Δευτέρα από τα κέντρα προσωρινής διαμονής σε άλλα ξενοδοχεία, στα ξενοδοχεία όπου διέμεναν αρχικά ή στο αεροδρόμιο για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Το υπόλοιπο 10% βρίσκεται στη διαδικασία να μεταφερθούν στο αεροδρόμιο ή σε άλλα δωμάτια ξενοδοχείων, με τον ΕΟΤ να εκτιμά ότι όλοι τους έχουν ήδη φύγει από τα κέντρα προσωρινής διαμονής.

Οι τουρ οπερέιτορ έχουν αναβάλει τις νέες αφίξεις στη Ρόδο μέχρι τις 29 Ιουλίου, «με πιθανότητα περαιτέρω παράτασης εάν απαιτηθεί», όπως αναφέρουν.

Το αεροδρόμιο του νησιού, μεταδίδει το Travel Weekly, είναι πλήρως λειτουργικό διευκολύνοντας τις πτήσεις για τον επαναπατρισμό των τουριστών που εκκένωσαν τα ξενοδοχεία, αλλά και υποδεχόμενο νέες πτήσεις που φέρνουν τουρίστες για διακοπές σε περιοχές που δεν έχουν επηρεαστεί από τις φλόγες.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα