Ο ΕΟΤ στο «22ο Διεθνές Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού» στην Πολωνία

13 Jun 2019, 10:40 | ΕΟΤ

TornosNews.gr

Ο ΕΟΤ στο «22ο Διεθνές Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού» στην Πολωνία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Χορηγικό πακέτο ύψους 30.000 ευρώ για τη συμμετοχή του ΕΟΤ Πολωνίας στο «22ο Διεθνές Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού», που θα διεξαχθεί από τις 12 έως 14 Ιουλίου 2019 στο Zgorzelec Πολωνίας ως δράση ενταγμένη στον εορτασμό για τη συμπλήρωση 100 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας- Πολωνίας κατά το έτος 2019, ενέκρινε ο γ.γ. του ΕΟΤ κ Κ.Τσέγας. 

Η αγορά του χορηγικού πακέτου θα γίνει έναντι συγκεκριμένων ανταποδοτικών παροχών /κινήτρων για τον ΕΟΤ, από τον αποκλειστικό διοργανωτή «AGENCJA ARTYSTYCZNA ORFEUSZ S.C με έδρα την πόλη Zgorzelec.

Ο ΕΟΤ συμμετέχει στη διοργάνωση του συνόλου των ενεργειών/εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας- Πολωνίας, δεδομένου, όπως αναφέρει: 

α) τιμώμενη χώρα είναι η Ελλάδα και ως εκ τούτου η ελληνική πλευρά έχει ήδη δεσμευθεί για την διοργάνωση δράσεων, καθώς υπεγράφη «κοινό σχέδιο δράσεων Ελλάδας-Πολωνίας για τη συμπλήρωση 100 χρόνων ελληνοπολωνικών διπλωματικών σχέσεων» μεταξύ των αρμόδιων Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών

β) η Πολωνία στον τομέα του τουρισμού, αποτελεί μια από τις χώρες προτεραιότητας για την αύξηση των τουριστικών ροών προς την Ελλάδα και δει σε περιόδους εκτός αιχμής. γ) η συμμετοχή του ΕΟΤ μέσω της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Πολωνίας δεν αποτελεί μόνο εγχείρημα – ευκαιρία  προβολής αλλά έχει μεγάλη αξία διότι οι εν λόγω δράσεις ενισχύουν & προωθούν τη συνεργασία και ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών.

Το Zgorzelec αποτελεί στην Πολωνία το σημαντικότερο κέντρο της ελληνικής διασποράς, διατηρεί στενούς δεσμούς με την Ελλάδα και η επιλογή της πόλης αυτής ως τόπος διεξαγωγής του εν λόγω event, αποτελεί σημαντικό γεγονός, αναφέρεται στην απόφαση, το οποίο: διευρύνει την προβολή του ελληνικού θεματικού τουρισμού σε περιοχή όπου υπάρχει και διαβιεί μεγάλος αριθμός απόδημων ελλήνων, προωθεί τη μουσική κουλτούρα της Ελλάδας καθώς και τη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους έλληνες & πολωνούς κατοίκους της πόλης. Το εν λόγω φεστιβάλ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Zgorzelec & την τιμητική Αιγίδα του Προέδρου της Πολωνίας Andrzej Duda.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα