ΠΕΥΦΑ: "Τραγική εικόνα στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών για εργαζόμενους και επισκέπτες"

29 May 2024, 16:38 | ΦΟΡΕΙΣ

TornosNews.gr

ΠΕΥΦΑ: "Τραγική εικόνα στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών για εργαζόμενους και επισκέπτες"

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Επιστολή προς την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, απηύθυνε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) ζητώντας να αντιμετωπισθούν προβλήματα στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, όπου, όπως αναφέρεται στην επιστολή, τους τελευταίους μήνες επικρατεί τραγική εικόνα τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους επισκέπτες.

Διαβάστε την επιστολή: "Κυρία Υπουργέ,

Με το παρόν υπόμνημα, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την τραγική εικόνα που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών.

Μετά από αλλεπάλληλες αναφορές, γραπτές και προφορικές, του φυλακτικού προσωπικού προς το σωματείο, επισκεφθήκαμε το Μουσείο και η εικόνα που αντικρύσαμε ήταν επιεικώς απαράδεκτη, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους επισκέπτες.

Ενδεικτικά, σας αναφέρω ότι οι τουαλέτες σε όλα τα επίπεδα του Μουσείου είναι κλειστές, λόγω έλλειψης προσωπικού καθαριότητας από τον περασμένο Νοέμβριο και οι εκθεσιακοί χώροι παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης (βρώμικα δάπεδα, άσχημη οσμή παντού, έλλειψη κλιματισμού κλπ). Οι δικαιολογημένες και συνεχείς διαμαρτυρίες των επισκεπτών προς το φυλακτικό προσωπικό -εφόσον δεν έχουν πού αλλού να απευθυνθούν- έχουν καταστήσει τις συνθήκες εργασίας στους συναδέλφους μας απαράδεκτες.

Σας επισημαίνω ότι για όλα αυτά είναι ενήμερη η Διοίκηση του Μουσείου, με αναφορές από τους αρχιφύλακες, χωρίς κανένα, όμως, αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

Ως τελευταίο σοβαρότατο ζήτημα, αναφέρω ότι το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο δεν έχει ακόμη εκδώσει προκήρυξη για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού φύλαξης και καθαριότητας, χωρίς καμία ενημέρωση γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση.

Κυρία Υπουργέ,

Παρακαλούμε ως σωματείο για τις δικές σας άμεσες ενέργειες για όλα όσα σας αναφέρουμε, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με τον καλύτερο και ομαλότερο δυνατό τρόπο".

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα