Κινητοποίηση - πορεία των Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης την Πέμπτη στο Ηράκλειο

21 Feb 2024, 20:33 | ΦΟΡΕΙΣ

TornosNews.gr

Κινητοποίηση - πορεία των Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης την Πέμπτη στο Ηράκλειο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε πορεία διαμαρτυρίας κατεβαίνουν αύριο Πέμπτη 22/02/2024 οι ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων της Κρήτης.

Στο Ηράκλειο, η πορεία έχει αφετηρία το Αεροδρόμιο Ηρακλείου στις 10:00 π.μ. με κατεύθυνση την Πλατεία Ελευθερίας, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα στον Περιφερειάρχη με τα αιτήματα του κλάδου. 

Η πορεία η οποία θα πραγματοποιηθεί είναι η εξής:

Ικάρου- Ελευθερίου Βενιζέλου- Αρχιεπισκόπου Μακαρίου- Πλαστήρα- Καινούρια Πόρτα- Χαριλάου Τρικούπη- Δημοκρατίας χαμηλά στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η μη τήρηση και υλοποίηση τον δεσμεύσεων της Κυβέρνησης προς τον κλάδο των τουριστικών Λεωφορείων δεν αφήνει άλλη επιλογή από την αρχή των κινητοποιήσεων, τονίζει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης. 

Επιγραμματικά κάποια από τα αιτήματα του κλάδου:

1: Ένα από τα αιτήματα, για τα οποία υπήρχε δέσμευση από την Κυβέρνηση, είναι η νομοθετική ρύθμιση για την εναρμόνιση των τελών Κυκλοφορίας των Τουριστικών λεωφορείων  με εκείνα των ΚΤΕΛ, τα οποία είναι μειωμένα στο 50%.

2: Αίτημα για μέτρα κατά της τεράστιας υποκλοπής έργου στον κλάδο του Τουριστικού Λεωφορείου. Ο Σύνδεσμος ζητεί ξεκάθαρο νομοθετικό πλαίσιο για το έργο των τουστικών λεωφορείων, όπως και περισσότερους ελέγχους για την υποκλοπή.

3: Επιδότηση για αγορά καινούργιων λεωφορείων και για υφιστάμενες επιχειρήσεις. Ο κλάδος μας, υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος, δεν έχει επιδοτηθεί ποτέ για αντικατάσταση του στόλου.

4: Προσωρινή ακινησία και των τουριστικών λεωφορείων με την εφαρμογή My- Car.

Ο Σύνδεσμος ζητεί την κατανόηση των συμπολιτών για την κινητοποίηση, υπογραμμίζοντας ότι σκοπός δεν είναι η ταλαιπωρία τους.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα