Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού | Στο 80-95% των επιπέδων 2019 οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις το 2023
14 Mar 2023, 13:42 | ΦΟΡΕΙΣ
Χριστίνα Λαΐνοπούλου
Με το μήνυμα «Ο τουρισμός επέστρεψε και δεσμεύεται να αποδώσει θετικές αλλαγές που υπερβαίνουν τον κλάδο», επέστρεψε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού στη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 7 Μαρτίου του 2023.
Σύμφωνα με τον ΠΟΤ, ο παγκόσμιος τουρισμός αναμένεται να φτάσει στο 80-95% των προπανδημικών επιπέδων μέχρι το τέλος της χρονιάς, καταγράφοντας μόνο τον Ιανουάριο 70 εκατ. διεθνείς αφίξεις, υπερδιπλάσιες σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2022.
Η επιστροφή της ΙΤΒ αναδείχθηκε από τον ΠΟΤ ως απόδειξη ισχυρής εμπιστοσύνης στα ταξίδια, ως «το απόλυτο βαρόμετρο της εμπιστοσύνης».
Στην επίσημη έναρξη της έκθεσης, ο ΠΟΤ τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης, της πρακτικής και των επενδύσεων ώστε ο τουρισμός να μπορέσει να αποδώσει στο απόλυτο των δυνατοτήτων του.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ΙΤΒ, ο ΠΟΤ ανακοίνωσε τη νέα συνεργασία του με τη Σαουδική Αραβία στην προώθηση της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης στον τουρισμό.
Υπέγραψε δε νέα συμφωνία με τη Σχολή Business του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών και Τεχνών της Λουκέρνης, που αφορά τη συνεργασία στη δημιουργία νέου πτυχίου Bachelor of Science στον Διεθνή Αειφόρο Τουρισμό.
Το κυρίαρχο μήνυμα της επένδυσης τους ανθρώπους υπογραμμίστηκε επίσης από τη συμμετοχή του ΠΟΤ στην εκδήλωση «Industry Roundtable», η οποία αξιοποίησε ως αφετηρία το γεγονός ότι ο ΠΟΤ αποτελεί τη γέφυρα μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Αναγνωρίζοντας τη ζωτικής σημασίας ανάγκη για περισσότερες και πιο στοχευμένες επενδύσεις στην εφαρμογή των σχεδίων στον τουρισμό, ο ΠΟΤ επιβεβαίωσε ότι η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού του 2023 θα έχει τη θεματική «Τουρισμός και Πράσινες Επενδύσεις».
Παράλληλα, ο ΠΟΤ παρουσίασε μια νέα έκθεση που αναδεικνύει την πρόοδο του παγκόσμιου τουρισμού στην καταμέτρηση των εκπομπών θερμοκηπίου. Η έκθεση, με τίτλο «Κλιματική Αλλαγή στον Τουριστικό Κλάδο» συντάχθηκε από τον ΠΟΤ με τη στήριξη της Γερμανικής κυβέρνησης και σε συνεργασία με τον οργανισμό Κλιματικής Αλλαγής των Ηνωμένων Εθνών (UNFCCC), και περιλαμβάνει συστάσεις που θα βοηθήσουν να διασφαλιστούν πιο αξιόπιστες μετρήσεις εκπομπών, με στόχο να επιτευχθούν οι δεσμεύσεις της Διακήρυξης της Γλασκόβης για τις Κλιματικές Δράσεις στον Τουρισμό.
διαβάστε ακόμα
-
ΕΞΑ-ΑΑ | Για 4η χρονιά η πολιτιστική δράση «Οι Πέτρες Μιλούν» 01/06 | 17:52
-
42 φωτογραφίες μάς προσκαλούν να ανακαλύψουμε την ομορφιά στις περιοχές Natura 2000 της χώρα μας 30/05 | 12:33
-
Λιανικό εμπόριο | Τα ψώνια στο φυσικό κατάστημα παραμένουν ζωτικής σημασίας κομμάτι της αγοραστικής εμπειρίας 31/05 | 09:51
-
Ηθικός τουρισμός: Ο ρόλος του στην ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας και έκφρασης 26/05 | 13:28
-
Τουρισμός | City Destinations Alliance: Νέα στρατηγική για ποιότητα ζωής ντόπιων και τουριστών στις ευρωπαϊκές πόλεις 26/05 | 12:07
-
Eurostat | Πρόοδος της ΕΕ στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης 25/05 | 16:24
-
ΠΟΤ: Ο αγροτουρισμός στο επίκεντρο της τουριστικής ανάπτυξης του μέλλοντος 23/05 | 12:06
-
Έρευνα | Αγαπημένος προορισμός η Θεσσαλονίκη- αναγκαίο το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης 18/05 | 10:54
-
ΕΕ | Περιβάλλον: Διαβούλευση για την ενίσχυση της αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει» 15/05 | 11:26
-
ΕΕ | Ανάδειξη της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού και του Πράσινου Πρωτοπόρου Προορισμού 07/05 | 12:48
δημοφιλέστερα
- 1 Ρωσικός τουρισμός: Πακέτα διακοπών στο Ηράκλειο μέσω Αττάλειας προσφέρει ο τουρ οπερέιτορ Pegas 02.06.2023 | TOUR OPERATORS
- 2 Ταξίδια εξοικείωσης για τουριστική προβολή σε Λέσβο, Ικαρία και Χίο 04.06.2023 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 3 Ajul Luxury Hotel: Στη Χαλκιδική άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο Registry Collection της Wyndham στην Ελλάδα (φωτο) 02.06.2023 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 4 Προβολή της Χαλκιδικής στην Ισπανία 02.06.2023 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 5 Η σημασία της διαχείρισης απορριμμάτων τροφίμων στη φιλοξενία 03.06.2023 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 6 Το ντοκιμαντέρ για την Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό Ολυμπία Δουκάκη και η προβολή της χώρας στις ΗΠΑ 03.06.2023 | ΕΟΤ
- 7 Ένα ταξίδι στον πολιτισμό της Ρόδου από τον Σέρβο συγγραφέα ταξιδιωτικών εμπειριών Ivan Andrejic 04.06.2023 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 8 Τουρκικός τουρισμός: Αυξημένες κατά 27,5% οι αφίξεις το πρώτο τετράμηνο 02.06.2023 | ΚΟΣΜΟΣ
- 9 Δήμος Αθηναίων: Περισσότερα από 175.000 άτομα συμμετείχαν στο 2ο Athens City Festival 02.06.2023 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 10 Γιορτή Καλαμποκιού και Ακτινιδίου στο Ομόλιο Λάρισας 04.06.2023 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ