Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Χανίων | Χωρίς αεροπορικές πτήσεις δεν υπάρχει χειμερινός τουρισμός

14 Sep 2022, 11:52 | ΦΟΡΕΙΣ

TornosNews.gr

Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Χανίων | Χωρίς αεροπορικές πτήσεις δεν υπάρχει χειμερινός τουρισμός

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Χειμερινός τουρισμός χωρίς αεροπορικές εταιρείες δεν μπορεί να υπάρξει, τονίζει η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων, σε επιστολή της στον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή, επιρρίπτονας ευθύνες στην Περιφέρεια Κρήτης ότι μέχρι τώρα "στέκεται θεατής σε ένα θέμα που αφορά 4.000 επιχειρηματίες στην περιοχή Χανίων, άμεσα  εμπλεκόμενους με τον τουρισμό και κάποιες άλλες χιλιάδες έμμεσα".

Αναλυτικά, η επιστολή της Ενωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων, που κοινοποιείται στους Βουλευτές, τους Δημάρχους της Π.Ε. Χανίων, το Επιμελητήριο Χανίων και το Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτικής Κρήτης:

«Στις 27/7/2022 με αφορμή τις προτάσεις Ryanair αλλά και τη συζήτηση που είχε ξεκινήσει για δυνατότητα επέκτασης της τουριστικής περιόδου, σας είχαμε απευθύνει επιστολή με αρ. πρωτ. 967 με την οποία ζητούσαμε την πραγματοποίηση συνάντησης με τη Ryanair, τη Fraport και τους φορείς του τουρισμού της περιοχής μας.

Απάντηση καμιά, πρωτοβουλία καμιά. Τα μέλη μας αναρωτιούνται: ενδιαφέρεται η Περιφέρεια Κρήτης για τον τουρισμό στο νησί αυτό;

Το να συγκεντρωνόμαστε μεταξύ μας και να εκφράζουμε τη βούληση ότι προτιθέμεθα να κρατήσουμε ανοικτές τις επιχειρήσεις μας, ή ανοίξαμε και σας περιμένουμε, δεν έχει κανένα νόημα. Τουρίστες τον Νοέμβριο ή τον  Δεκέμβριο δεν πρόκειται να έλθουν οδικώς. Χωρίς να δούμε τις προθέσεις των αεροπορικών εταιρειών, εάν είναι  διατεθειμένες να αναλάβουν μαζί μας αυτή την προσπάθεια joint venture και με ποιους όρους είναι διατεθειμένες να ρισκάρουν δρομολογώντας αεροπλάνα τους, επέκταση της περιόδου δεν πρόκειται να υπάρξει.

Το να στέκεται θεατής η Περιφέρεια σε ένα θέμα που αφορά 4.000 επιχειρηματίες στην περιοχή Χανίων, άμεσα  εμπλεκόμενους με τον τουρισμό και κάποιες άλλες χιλιάδες έμμεσα, είναι σαν να αδιαφορεί για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου».

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα