Ε.Ξ. Ιωαννίνων: Αθέμιτος ανταγωνισμός η ένταξη καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στο "Τουρισμός για Όλους"

22 Jul 2022, 14:23 | ΦΟΡΕΙΣ

TornosNews.gr

Ε.Ξ. Ιωαννίνων: Αθέμιτος ανταγωνισμός η ένταξη καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στο "Τουρισμός για Όλους"

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Και η Ένωση Ξενοδόχων Ν.Ιωαννίνων διαμαρτύρεται για την ένταξη των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στο Πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους 2022”.

Αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση:

"Δυστυχώς, πλέον η κατάσταση με τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι ανεξέλεγκτη, παρατηρούμε συνεχώς ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα και πολυκατοικίες να λειτουργούν υπό αυτό το προνομιακό καθεστώς σε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και η Πολιτεία μέσω του αρμόδιου Υπουργείου κωφεύει, μεταφέροντας τις ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσβλέποντας σε μία συνολική λύση του προβλήματος, για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν και όταν αυτή πραγματοποιηθεί και αν μέχρι τότε έχουμε καταφέρει τα νόμιμα καταλύματα να επιβιώσουμε…

Από την άλλη μεγάλες ευθύνες έχει και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος που δεν παίρνει τα ανάλογα μέτρα που πάρθηκαν σε ανταγωνίστριες χώρες του Νότου, με το να θεωρηθούν τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης επαγγελματικές στέγες, με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από κάτι τέτοιο.

Δυστυχώς, όλες οι Δημοτικές Αρχές της Π.Ε. Ιωαννίνων, ενώ επίσημα ως Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων τους θέσαμε με επίσημη επιστολή το θέμα, κανένας δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει…"

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα