Επιταχύνεται η διαδικασία έκδοσης visa των Ινδών για Ελλάδα – 4.000 visa μέχρι στιγμής

23 Jun 2022, 12:55 | ΦΟΡΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Επιταχύνεται η διαδικασία έκδοσης visa των Ινδών για Ελλάδα  – 4.000 visa μέχρι στιγμής

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Λόγω εξαιρετικά υψηλής ζήτησης για visa στην Ινδία, οι Ελληνικές αρχές ανακοίνωσαν την εφαρμογή μιας πρωτοβουλίας που θα βοηθήσει στην επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης, προκειμένου να αποφευχθεί το χάος εν όψει της υψηλής σεζόν.

Εκπρόσωπος του κέντρου αιτήσεων visa στην Ινδία αναφέρει ότι η Πρεσβεία παραμένει ενεργή τα Σαββατοκύριακα αλλά και μετά τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να εξομαλυνθεί η διαδικασία έκδοσης.

Προηγουμένως, χρειάζονταν 45 ημέρες προκειμένου να αποσταλεί η visa στον παραλήπτη της, όμως μετά την επιτάχυνση των διαδικασιών, η περίοδος αυτό μειώνεται στις 20 ημέρες.

Μετά την εφαρμογή των νέων, ταχύτερων διαδικασιών, έχουν εκδοθεί πάνω από 4.000 visa, μέχρι στιγμής, που σημαίνει ότι μεγάλος αριθμός όσων περίμεναν να παραλάβουν τη visa τους, την έχουν λάβει.

Επιπλέον, όσοι χρειάστηκε να ακυρώσουν το ταξίδι τους λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση visa, θα έχουν τη δυνατότητα μιας «ειδικής επιλογής», για την οποία δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι λεπτομέρειες.

Οι ταξιδιώτες από τρίτες χώρες που δεν εντάσσονται στην πολιτική ταξιδιών χωρίς visa, χρειάζεται να αιτηθούν visa προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος στην Ελλάδα ή οποιαδήποτε άλλη χώρα της ζώνης Σένγκεν. Η απαίτηση απόκτησης visa πριν τα ταξίδια στην Ελλάδα βρίσκει εφαρμογή και στους πολίτες της Ινδίας.

Ωστόσο, μετά από εντυπωσιακή αύξηση της ζήτησης που σημειώνεται έπειτα από την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω COVID, οι χώρες Σένγκε, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, δεν ήταν σε θέση να επεξεργασθούν όλες τις αιτήσεις εγκαίρως.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα