Το WTTC παρουσιάζει ένα ενιαίο Ψηφιακό Ταξιδιωτικό Πόρταλ για τη διευκόλυνση των ταξιδιών

24 May 2022, 12:08 | ΦΟΡΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Το WTTC παρουσιάζει ένα ενιαίο Ψηφιακό Ταξιδιωτικό Πόρταλ για τη διευκόλυνση των ταξιδιών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

To Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού, WTTC, δημοσιοποίησε νέα έκθεση με τις καλύτερες πρακτικές και στήριξη για τις κυβερνήσεις που αφορά την εισαγωγή ενός ενιαίου «Ψηφιακού Ταξιδιωτικού Πόρταλ», το οποίο θα διευκολύνει τα ασφαλή και χωρίς άγχος ταξίδια, μειώνοντας τις καθυστερήσεις στα αεροδρόμια.

Το «Ψηφιακό Ταξιδιωτικό Πόρταλ» σχεδιάστηκε έτσι ώστε να δίνει λύσεις στην έλλειψη του παγκόσμιου συντονισμού που προκάλεσε η πανδημία καθώς οι κυβερνήσεις εισήγαγαν διαρκώς διαφορετικές απαιτήσεις σε έγγραφη και ψηφιακή μορφή.

Το WTTC καλεί για συντονισμό στη δημιουργία ανθεκτικότητας και στη διασφάλιση ότι θα υπάρχει ένα ξεκάθαρο παγκόσμιο σύστημα που θα εστιάζει στην κατάσταση υγείας του μεμονωμένου ταξιδιώτη έτσι ώστε να μην παρεμποδίζονται τα διεθνή ταξίδια, που υπέστησαν σοβαρές οικονομικές απώλειες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η εφαρμογή ενός Ψηφιακού Ταξιδιωτικού Πόρταλ από το WTTC και το Ίδρυμα The Commons Project Foundation απευθύνεται στις κυβερνήσεις και αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης έκθεσης του Συμβουλίου «Digital Solutions for Reviving International Travel» που δημοσιεύθηκε το Δεκέμβριο του 2021.

Η έκθεση προσφέρει ένα σχέδιο στις κυβερνήσεις σχετικά με το πώς να εφαρμόζουν ένα Ψηφιακό Ταξιδιωτικό Πόρταλ όχι απλώς κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και σε μελλοντικές υγειονομικές κρίσεις που απειλούν τις οικονομίες και τον παγκόσμιο κλάδο Ταξιδίων και Τουρισμού, διασφαλίζοντας ότι οι έλεγχοι υγείας βασίζονται σε ατομικό επίπεδο, πριν το ταξίδι, προκειμένου να επιτευχθεί μια ομαλή ταξιδιωτική εμπειρία.

Το πόρταλ θα δώσει τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να κοινοποιούν με ηλεκτρονικό τρόπο το την κατάσταση εμβολιασμού τους, ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο, πριν την έναρξη του ταξιδιού.

Μετά την κράτηση, οι ταξιδιώτες θα πρέπει απλώς να επισκεφθούν το διαδικτυακό πόρταλ το οποίο θα διαχειρίζεται ο προορισμός, όπου θα «ανεβάζονται» τα έγγραφά του, πιστοποιώντας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα την κατάσταση ανοσίας τους. Τα δεδομένα θα μπορούν επίσης να συνδυαστούν με άλλες απαιτήσεις ασφάλειας και βίζας.

Η προηγούμενη έκθεση περιλάμβανε οκτώ συστάσεις και ασχολήθηκε με την παγκόσμια πρόκληση που θέτουν τα διαφορετικά πρωτόκολλα και διαδικασίες, τα οποία δεν είναι απλώς πολύπλοκα και μη βιώσιμα, αλλά εμποδίζουν περαιτέρω την ανάκαμψη ενός ήδη πληττόμενου τομέα.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα