Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Γραφείων: Να καταργηθεί η απόσυρση των λεωφορείων στα 25 χρόνια κυκλοφορίας

17 Sep 2020, 12:56 | ΦΟΡΕΙΣ

TornosNews.gr

Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Γραφείων: Να καταργηθεί η απόσυρση των λεωφορείων στα 25 χρόνια κυκλοφορίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Tην κατάργηση της απόσυρσης των τουριστικών λεωφορείων στα 27 έτη κυκλοφορίας, ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Γραφείων, με έδρα στη Λάρισα, με επιστολή που απέστειλε στους υπουργούς Μεταφορών και Τουρισμού.

Η Ομοσπονδία ζητεί να ισχύσει στην Ελλάδα το πλαίσιο που ισχύει στη Γερμανία και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, κατά το οποίο τα λεωφορεία δεν αποσύρονται από την κυκλοφορία αλλά ελέγχονται τεχνικά.

Διαβάστε την επιστολή της Ομοσπονδίας...

«Θέμα : Αντικατάσταση Τουριστικών Λεωφορείων που αποσύρονται από την κυκλοφορία λόγω συμπλήρωσης 27 ετών κυκλοφορίας

Δέκα χρόνια τώρα ο Κλάδος μας, δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση.

Σήμερα οι επιχειρήσεις μας συγκαταλέγονται στις πληττόμενες από την Πανδημία, αφού έχουν ανασταλεί όλες οι δραστηριότητες από τις οποίες προέρχονται τα έσοδα τους.

Κατόπιν τούτου, είναι περισσότερο από βέβαιο ότι η προαναφερθείσα οικονομική συγκυρία των 10 ετών, καθώς και η αβέβαιη χρονικά προέκταση της, που έχει προκληθεί ήδη από την Πανδημία, καθιστά τις επιχειρήσεις μας τελείως ανέτοιμες ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ να αντικαταστήσουν τα λεωφορεία που ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ.

Ακόμη η προσφυγή στην εναλλακτική λύση του δανεισμού δεν είναι εφικτή, αφού δεν θα έχουμε ενθαρρυντικό οικονομικό περιβάλλον, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποπληρωμή του ενδεχόμενου ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ.

Η Ομοσπονδία μας στις 21/11/2019 και 09/03/2020 γνωστοποίησε στα Υπουργεία, Μεταφορών και Τουρισμού αντίστοιχα, το αντικείμενο του θέματος.

Καταθέσαμε τη σχετική νομολογία του Γερμανικού Κράτους, από την οποία προκύπτει ότι η Γερμανία που είναι και κατασκευάστρια Χώρα Λεωφορείων, δεν αποσύρει τα Λεωφορεία, τα ελέγχει ΤΕΧΝΙΚΑ και συνεχίζουν να κυκλοφορούν, το ίδιο συμβαίνει και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές Χώρες.

Με την παρούσα υπενθυμίζουμε και παρακαλούμε τα αρμόδια Υπουργεία να δώσουν λύση στο ΠΡΟΒΛΗΜΑ που επιτείνεται με την αβεβαιότητα που προκαλείται, πλέον από τα νέα δεδομένα που ήδη προκύπτουν…

α. Όλα τα Τουριστικά Λεωφορεία που δραστηριοποιούνται στην νησιωτική Χώρα , κινούνται μόνο 6 μήνες το χρόνο.

Β. Επίσης στην Ηπειρωτική Χώρα ( Περιφέρεια) τα τελευταία 10 χρόνια, το έργο των Τουριστικών Λεωφορείων μειώθηκε κάτω από το 30% του έργου που εκτελούσαν πριν από το 2010, έτος έναρξης της κρίσης.

Η παραπάνω πραγματικότητα ΑΒΙΑΣΤΑ παραπέμπει στη ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ότι και τα διανυθέντα χιλιόμετρα περιορίστηκαν ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ, έτσι ο συλλογισμός οδηγεί στο ερώτημα αν είναι ορθό να αποσυρθούν τα ήδη κυκλοφορούντο λεωφορεία στα 27 έτη.

Μετά από τα παραπάνω ζητούμε να ισχύσει ότι ακριβώς και στις άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες».

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα