WTTC: Αποκατάσταση των επαγγελματικών ταξιδιών με διπλό τεστ ανίχνευσης του ιού στα αεροδρόμια

11 Sep 2020, 12:12 | ΦΟΡΕΙΣ

TornosNews.gr

WTTC: Αποκατάσταση των επαγγελματικών ταξιδιών με διπλό τεστ ανίχνευσης του ιού στα αεροδρόμια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η αποκατάσταση των αεροπορικών πτήσεων μεταξύ των κορυφαίων χρηματοοικονομικών κέντρων του κόσμου είναι ζωτικής σημασίας για την αναζωογόνηση των διεθνών επαγγελματικών ταξιδιών και την επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC). 

Γι αυτό το λόγο το WTTC ζητεί την έναρξη ενός πιλοτικού προγράμματος, που θα περιλαμβάνει τεστ στα αεροδρόμια και μετά από λίγες ημέρες δεύτερο τεστ για τον κορωνοϊό, για πτήσεις μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης.

Μια ανάλυση των δεδομένων της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας από το WTTC δείχνει ότι δύο τεστ σε γρήγορη διαδοχή θα μπορούσαν να είναι κατά 80% αποτελεσματικές στον εντοπισμό των επιβατών με COVID-19 και συνεπώς να μειώσουν την περίοδο καραντίνας από 14 σε τέσσερις έως έξι ημέρες ή και σε καθόλου καραντίνα.

Κάθε χρόνο, τα διεθνή επαγγελματικά ταξίδια δημιουργούν τζίρο της τάξης των 272 δισ.δολαρίων. Η αποκατάσταση των διεθνών επαγγελματικών ταξιδιών σε ολόκληρο τον Ατλαντικό, τονίζει το WTTC, θα μπορούσε να ωφελήσει ολόκληρο τον τομέα Ταξίδια & Τουρισμός. από αεροπορικές εταιρείες και ξενοδοχεία έως εξειδιεκυμένα ταξιδιωτικά γραφεία και παρόχους χερσαίων μεταφορών, αναβιώνοντας δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και πλήθος εταιρειών που εξαρτώνται από επαγγελματικά ταξίδια για την επιβίωσή τους.

Ωστόσο, το WTTC προειδοποιεί ότι αυτό θα συμβεί μόνο εάν οι κυβερνήσεις ακολουθήσουν τα προτεινόμενα τεστ και εγκαταλείψουν την πολιτική της καραντίνας, που έχει καταστροφικές οικονομικές επιπτώσεις.

Οι πτήσεις πρέπει να αποκατασταθούν μεταξύ πόλεων με παρόμοιους χαμηλούς αριθμούς κρουσμάτων COVID-19, όπως μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης, Ουάσιγκτον, Παρίσι, Φρανκφούρτης, Ντουμπάι, Άμστερνταμ, Χονγκ Κονγκ και Σανγκάη, τονίζει η Gloria Guevara, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος του WTTC, καλώντας την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να υιοθετήσει την πολιτική των διαδοχικών τεστ και να σταματήσει τις συνεχείς αναθεωρήσεις στις λίστες των ασφαλών προορισμών.

Κάθε φορά που η βρετανική κυβέρνηση τοποθετεί έναν άλλο προορισμό στη λίστα καραντίνας, η οικονομία υποφέρει, επισήμανε η κυρία Guevara, προσθέτοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη να εισαχθούν τα τεστ στα αεροδρόμια, με ένα παγκοσμίως αποδεκτό πρότυπο ανίχνευσης επαφών και ευρεία χρήση μάσκας προσώπου. 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα