WTTC: Οι διαφορετικοί κανόνες στα ταξίδια στην Ευρώπη καθυστερούν την ανάκαμψη

21 Jul 2020, 11:16 | ΦΟΡΕΙΣ

TornosNews.gr

WTTC: Οι διαφορετικοί κανόνες στα ταξίδια στην Ευρώπη καθυστερούν την ανάκαμψη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ενιαίους κανόνες στις μετακινήσεις των τουριστών στην Ευρώπη ως προς την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας ζητεί το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), υπογραμμίζοντας ότι τα πολλά διαφορετικά μέτρα που εφαρμόζονται στις ευρωπαϊκές χώρες, μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, αποθαρρύνουν τα ταξίδια στη γηραιά ήπειρο και καθυστερούν την ανάκαμψη. 

Σε μια υποτιθέμενη ενιαία ζώνη Σένγκεν, τονίζει το Συμβούλιο,τα μέτρα πρέπει να είναι ενιαία και όχι αποτρεπτικό για τη διασυνοριακή κυκλοφορία. Οι περιττοί και διαφορετικοί περιορισμοί στα σύνορα λειτουργούν αποτρεπτικά για τους ταξιδιώτες, την ώρα που η ανάκαμψη είναι επειγόντως απαραίτητη για την επάνοδο των προορισμών και την απασχόληση.

Όπως υπογραμμίζει το WTTC, κάθε αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης κατά 2,7% ενεργοποιεί ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας στον τουριστικό τομέα. Οι κυβερνήσεις που υιοθετούν τα σωστά συντονισμένα μέτρα θα μπορούσαν να πετύχουν αύξηση των ταξιδιών κατά 27%, δημιουργώντας εκ νέου 10 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον Ταξίδια και τον Τουρισμό, τονίζει το Συμβούλιο,

Το WTTC αναφέρει ενδεικτικά τη σύγχυση των ταξιδιωτών στη χρήση μάσκας προσώπου. Σε ορισμένες χώρες είναι υποχρεωτική η χρήση στις δημόσιες συγκοινωνίες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, σε άλλες όχι, όπως η Νορβηγία και η Σουηδία. Στην Ιταλία, οι μάσκες πρέπει να φοριούνται σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, ενώ στην Ελβετία, σε αυτούς τους χώρους, συνιστάται η διατήρηση απόστασης 1,5 μέτρου και η μάσκα είναι απαραίτητη μόνο εάν δεν υπάρχει αυτή η απόσταση.

Σύμφωνα με τις ιατρικές συμβουλές, όπως της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ Τσαν, η χρήση μάσκας προσώπου βοηθά στη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του ιού έως και 90%, προστατεύει τον χρήστη και τους γύρω του και επαναφέρει μια μεγαλύτερη αίσθηση κανονικότητας στους ταξιδιώτες.

Ωστόσο, το WTTC προειδοποιεί ότι εάν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν ευθυγραμμίσουν τις πολιτικές τους, θα προκαλέσουν στασιμότητα και επιβράδυνση της εύθραυστης ανάκαμψης του τουρισμού, θέτοντας σε κίνδυνο 16 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στα ταξίδια και τον τουρισμό.

Η Gloria Guevara, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος του WTTC, κάλεσε τους ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών να ενωθούν και να καταλήξουν σε ενιαίους κανονισμούς προς όφελος των εκατομμυρίων ανθρώπων που εξαρτώνται από τον τουρισμό στην Ευρώπη. Το παρελθόν, τονίζει, δείχνει ότι μόνο με τον συντονισμό και την εναρμόνιση των ταξιδιωτικών κανόνων μπορεί να επιταχυνθεί η ανάκαμψη, καθώς θα επανέλθει η εμπιστοσύνη στους ταξιδιώτες.

Η διαφορετική αντιμετώπιση στη χρήση μάσκας, στα τεστ και στην ανίχνευση επαφών δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας στους ταξιδιώτες, επισημαίνει η Gloria Guevara, υπογραμμίζοντας πόσο σημαντική ειδικά την εφετινή χρονιά είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών.

Η ώρα να συνεργαστούμε είναι τώρα, αναφέρει. Ο ιδιωτικός τομέας θέλει να συνεργαστεί με τις κυβερνήσεις και τους προορισμούς χρησιμοποιώντας τα προσεκτικά διαμορφωμένα πρωτόκολλα Safe Travels του WTTC, ώστε να υπάρκει σαφήνεια και να εξαλειφθεί η σύγχυση στους τουρίστες.

Ο τουρισμός εισφέρει το 9,1% του ΑΕΠ της Ευρώπης, δημιουργώντας τζίρο άνω των 2 τρισ.δολαρίων, ενώ πέρυσι ο τομέας πρόσφερε 37,1 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα