ASTA: Έντονη διαμαρτυρία για την αμερικανική σύσταση για τις κρουαζιέρες

10 Mar 2020, 12:25 | ΦΟΡΕΙΣ

TornosNews.gr

ASTA: Έντονη διαμαρτυρία για την αμερικανική σύσταση για τις κρουαζιέρες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την έντονη αντίδραση της ένωσης αμερικανικών ταξιδιωτικών γραφείων, ASTA, προκάλεσε η σύσταση του Στεϊτ Ντιπάρτμεντ χθες, με την οποία οι Αμερικανοί, και ιδιαίτερα οι μεγάλης ηλικίας με ζητήματα υγείας, αποθαρρύνονται να κάνουν κρουαζιέρα καθώς διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθούν από τον κορωνοϊό.

Ο πρόεδρος και CEO της ASTA, Zane Kerby, εξέφρασε το μεγάλο προβληματισμό του όσον αφορά τον αντίκτυπο που θα έχει αυτή η σύσταση στις επιχειρήσεις-μέλη της, δεδομένης της μεγάλης σημασίας της βιομηχανίας κρουαζιέρας στα τουριστικά γραφεία.

Ο κ. Kerby τόνισε ότι, όπως η ένωση έχει αναφέρει και στον Λευκό Οίκο πριν την ανακοινωση των συστάσεων, στη συντριπτικής τους πλειονότητα, τα ταξίδια κρουαζιέρας δεν έχουν προβλήματα και οι κυβερνητικές ενέργειες θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν αυτό το γεγονός και να είναι στοχευμένες και προσωρινές. «Ελπίζουμε ότι αυτή η σύσταση θα έχει ισχύ ημερών και όχι εβδομάδων», είπε.

Όπως εξηγεί ο κ. Kerby, αυτή τη στιγμή ταξιδεύουν 365 κρουαζιερόπλοια με σχεδόν 700.000 επιβάτες και μόλις 2 έχουν κρούσματα. Η σύσταση για την κρουαζιέρα είναι υπεκφυγή από το πραγματικό ζήτημα της διάδοσης του ιού στην κοινότητα.

Ο πρόεδρος της ASTA προειδοποιεί επίσης για τις επιπτώσεις που θα έχει ο πανικός στους καταναλωτές, και χαρακτήρισε ανεύθυνη μια δημόσια ανακοίνωση που συστήνει την αποφυγή της κρουαζιέρας και θέτει τη σκιά υψηλού κινδύνου σε ολόκληρη τη βιομηχανία. Όσοι έχουν ζητήματα υγείας θα πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους και να αξιολογήσουν σειρά δραστηριοτήτων ανάμεσα στις οποίες είναι και τα ταξίδια, τόνισε ο κ. Kerby.

Επίσης, κάλεσε την αμερικανική κυβέρνηση να συνεργαστεί με το Κογκρέσο για τη δημιουργία πακέτου για την ανακούφιση των επιχειρήσεων της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα