Τουρισμός: Aισιόδοξα μηνύματα από την Ολλανδία για τη Θεσσαλονίκη
18 Jan 2019, 13:12 | ΦΟΡΕΙΣ
TornosNews.gr
Τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα του 2019 για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης εξέπεμψε η Ολλανδική τουριστική Έκθεση “Vakantiebeurs” που πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη (9-13/1) και στην οποία η πρωτεύουσα της Μακεδονίας ήταν ο «τιμώμενος ελληνικός τουριστικός προορισμός».
Τόσο η ανάλυση των στατιστικών στοιχείων για τους επισκέπτες του Ελληνικού Περιπτέρου (περίπτερο ΕΟΤ) στο οποίο η Θεσσαλονίκη φιλοξενήθηκε στο stand του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής όσο και τα αναλυτικά στοιχεία για τους 900.000 Ολλανδούς που επισκέφθηκαν πέρυσι την Ελλάδα δείχνουν ότι το 2019 η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή (Χαλκιδική - Πιερία) αναμένουν αύξηση του αριθμού των Ολλανδών για την ερχόμενη τουριστική σεζόν.
Η Ολλανδία όπως προκύπτει από τα στοιχεία του αεροδρομίου «Μακεδονία» (μελέτη της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης) συμπεριλαμβάνεται στις 10 ανερχόμενες αγορές της περιόδου 2010-2017 και με την υψηλότερη ανάπτυξη που φτάνει το 3.403%! Η Χαλκιδική μάλιστα μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία» καταγράφει ετήσια αύξηση Ολλανδών επισκεπτών τα τελευταία τρία χρόνια σε ποσοστό 8%.
Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης με ειδική παρουσίαση σε επαγγελματίες του τουρισμού ανέδειξε στην Ουτρέχτη την δυναμική, τις προοπτικές και την «τουριστική πολυφωνία» της Θεσσαλονίκης με τα 15 παλαιοχριστιανικά και μεταβυζαντινά μνημεία Unesco, την εκλεκτή γαστρονομία της, τον οινο-τουρισμό της, τις ξεχωριστές τουριστικές διαδρομές της στην Ιστορία και στον Πολιτισμό(Βυζαντινή-Οθωμανική-Εβραϊκή), τις παραδοσιακές αγορές του εμπορικού κέντρου, τα μουσεία της, τα ιδιαίτερα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος (παραλία, Λαδάδικα κα) και τις προστατευόμενες περιοχές περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που προσφέρονται για περιήγηση, παρατήρηση και πεζοπορία. Οι εκπρόσωποι του ΟΤΘ προέβαλαν ιδιαίτερα το δίκτυο ποδηλατοδρόμων και την δυνατότητα χρήσης του ποδηλάτου στην Θεσσαλονίκη ,κυρίαρχο μέσο μετακίνησης για τους Ολλανδούς αλλά και αναγκαίο μέσο τουριστικής περιήγησης γι αυτούς στην Θεσσαλονίκη.
Η τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης είναι μια από τις σημαντικότερες διεθνώς (μ.ο. εκθετών – συν-εκθετών 1.150) χαρακτηρίζεται «έκθεση κοινού» και φέτος οι επισκέπτες της ξεπέρασαν τον ετήσιο μέσο όρο των 110.000 ατόμων. Ως ταξιδιώτες οι Ολλανδοί προγραμματίζουν από πολύ νωρίς τον τουριστικό τους προορισμό και είναι χαρακτηριστικό ότι από την ανάλυση των επισκεπτών του ελληνικού περιπτέρου διαπιστώθηκε ότι περίπου του 50% έχει ήδη επιλέξει τον τουριστικό προορισμό για το καλοκαίρι. Η Θεσσαλονίκη, παρουσιάστηκε στην έκθεση “Vakantiebeurs”, ως μια διαφορετική πρόταση για το καλοκαίρι των Ολλανδών. Ως ένας «ώριμος προορισμός» με επάρκεια αεροπορικών συνδέσεων και υποδομών, μια πόλη που προσφέρεται για αφετηρία διακοπών κι εξερεύνησης των άλλων προορισμών της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και ως ιδανικός προορισμός για αυτούς που θέλουν δυνατές ταξιδιωτικές εμπειρίες με προτάσεις εναλλακτικού τουρισμού. Από την ανάλυση δεδομένων (προσφοράς- ζήτησης) στην Ολλανδική έκθεση εκτιμάται πως το 1/10 των Ολλανδών τουριστών που επισκέφθηκαν πέρυσι την Ελλάδα μπορούν να είναι δυνητικοί επισκέπτες της Θεσσαλονίκης για τις ερχόμενες σεζόν. Ας σημειωθεί ότι ο αριθμός των 900.000 Ολλανδών τουριστών που επισκέφθηκαν το 2018 την Ελλάδα αποτελεί ρεκόρ δεκαετίας.
διαβάστε ακόμα
-
Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Αθήνας: Το νέο Δ.Σ. για την επόμενη τριετία 06/02 | 10:47
-
Εθνικό σχέδιο δράσης για το ποδήλατο, με ανάπτυξη και στον ποδηλατικό τουρισμό 05/02 | 18:50
-
Δήμος Αθηναίων και φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παραμείνει το νερό δημόσιο αγαθό 05/02 | 14:08
-
Ευρωπαϊκά Ξενοδοχεία: "Στοπ" στις πλαστικές συσκευασίες μιας χρήσης από το 2030 04/02 | 10:33
-
Συνομοσπονδία Καταλυμάτων Διαμονή | "Xαράτσι" στις συνδρομές των επαγγελματικών φορέων 27/01 | 14:30
-
Tο Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος βράβευσε τον Γιώργο Βερνίκο 24/01 | 17:16
-
WTTC: Η τιμή και και η ποιότητα πάνω από τη βιωσιμότητα στην επιλογή ταξιδιών 23/01 | 11:27
-
Ε.Ξ. Ηρακλείου | Ενότητα, αλληλεγγύη και καινοτόμες λύσεις 23/01 | 11:35
-
Παγκόσμιος τουρισμός | UN Tourism: Πλήρης ανάκαμψη των αφίξεων το 2024 - Οι 5 απειλές για το 2025 21/01 | 06:10
-
FITUR: Επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Xάρη Θεοχάρη ως γ.γ. του UN Tourism 21/01 | 13:52
δημοφιλέστερα
- 1 Δήμος Δυτικής Λέσβου: Δωρεά του ΔΕΔΔΗΕ για αποκατάσταση του Οθωμανικού Λουτρού Καλλονής 07.02.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 2 Διαγωνισμός για τη μίσθωση διατηρητέου και μετατροπή του σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας 07.02.2025 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 3 Οι Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες «ανακαλύπτουν» τη Νάξο - Ρεκόρ αφίξεων το 2024 07.02.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 4 Πληρωμές επιχορηγήσεων για 4 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Παξούς, Λευκάδα, Ζάκυνθο και Χανιά 07.02.2025 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 5 Αθλητικός τουρισμός | Συνάντηση Ράπτη για το Συνέδριο Προπονητών Euroleague 2025 06.02.2025 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 6 Ψήφισμα κατά των Πλωτών Αιολικών Πάρκων στον Πατραϊκό Κόλπο 07.02.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 7 Ο τουρισμός, το λεοντόψαρο και το ενδιαφέρον του Πρίγκιπα Αλβέρτου 07.02.2025 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ
- 8 Με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες για το Flyover Θεσσαλονίκης 06.02.2025 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 9 ΕΣΕΕ | Έκτακτα μέτρα στήριξης των εμπορικών επιχειρήσεων στη Σαντορίνη 06.02.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 10 29,3 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το 2024, με σαφείς ενδείξεις διεύρυνσης της σεζόν 06.02.2025 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ