Ύμνος της Daily Mail για την Αθήνα – το μεγαλύτερο υπαίθριο πανεπιστήμιο στον κόσμο

21 Dec 2015, 12:19 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2015

TornosNews.gr

Ύμνος της Daily Mail για την Αθήνα – το μεγαλύτερο υπαίθριο πανεπιστήμιο στον κόσμο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Mε τίτλο «Η Αθήνα είναι το μεγαλύτερο υπαίθριο πανεπιστήμιο στον κόσμο», η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, σε άρθρο της, συντάσσει έναν ύμνο για την Αθήνα, την αρχιτεκτονική της, την ακαδημαϊκή της κοινότητα και την ιστορία της ως γενέτειρα της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας, η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει το μεγαλύτερο αρχαιολογικό πάρκο της Ευρώπης, προσφέροντας μαθήματα ιστορίας στο υπέρλαμπρο υπαίθριο πανεπιστήμιο στον κόσμο.

Η είσοδος στο "πανεπιστήμιο" αυτό, αναφέρει, είναι δωρεάν, δεν υπάρχουν καθηγητές, ούτε μελέτη για το σπίτι, αλλά ούτε και απαιτείται καθημερινή παρακολούθηση παρά μόνο τις στιγμές που υπαρχουν ενδείξεις ίντριγκας και ενδιαφέροντος.

A performance at the Herod Atticus Odeon is the 'original stadium tour,' writes David

Όπως η Ρώμη, η Αθήνα περιβάλλει τον επισκέπτη της με μνημεία της αρχαιότητας: Ακρόπολη, Θέατρο του Διονύσου, Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Πύλη του Αδριανού. 

Καμία άλλη χώρα δεν διαθέτει τόσο μεγάλη δυναστεία αθλητών, τιτάνων και γιγάντων, αναφέρει η Daily Mail. 

David calls Athens the 'largest open-air university,' where everything you encounter is steeped in history

Η ιστορία της πόλης περιλαμβάνει μαθηματικούς όπςω το Πυθαγόρα, φιλοσόφους, ποιητές, την ελληνική μυθολογία και την ελληνική τραγωδία, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ακόμα και το γιαούρτι.

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα ξεναγεί τον αναγνώστη στους δρόμους της σύγχρονης Αθήνας, αναγνωρίζοντας ότι σήμερα η πόλη έχει γίνει κάτι περισσότερο από το μεταβατικό στάδιο για τις διακοπές στα ελληνικά νησιά, με όσους αποφασίζουν να επισκεφθούν το κέντρο της πόλης να κάνουν «σοφή επιλογή».

Another must-see sight is the statue of Lord Byron, which is located in the stunning National Gardens

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα