Mirror: Eλούντα, το καλά κρυμμένο μυστικό της Κρήτης

06 Oct 2015, 11:58 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2015

TornosNews.gr

Mirror: Eλούντα, το καλά κρυμμένο μυστικό της Κρήτης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ως το ανεξερεύνητο διαμάντι της Κρήτης παρουσιάζει η βρετανική Mirror την Ελούντα, εγκωμιάζοντας τα καθαρά νερά της, το περιβάλλον της που συντίθεται από ορεινούς όγκους, το φαγητό και τη διασκέδαση που προσφέρει στους συχνά διάσημους επισκέπτες της, όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και η Λέιντι Γκάγκα.

Η Ελούντα αποτελεί το μυστικό λίγων που γνωρίζουν την πολυτελεία που μπορούν να βρουν στην περιοχή με τις κρυφές σπηλιές και τα αριστοκρατικά ξενοδοχεία. 

Οι ντόπιοι, αναφέρει η εφημερίδα, ήταν περήφανοι για την Ελούντα, καθώς, προς το παρόν, παραμένει μακριά από το μαζικό τουρισμό και οι επισκέπτες της απολαμβάνουν θερμή υποδοχή. Εδώ δεν χρειάζεται να είσαι διάσημος για σου συμπεριφερθούν σα να είσαι σταρ, κάτι που απέδειξε η διαμονή στο ξενοδοχείο Elounda Breeze Hotel έξω από το Ηράκλειο.

Η φιλική ατμόσφαιρα του μικρού χωριού, η διαμονή στο ανακαινισμένο ξενοδοχείο το οποίο διατηρεί τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά της κρητικής φιλοξενίας, η υποδοχή με ζωντανή μουσική, ελληνικούς χορούς και σαμπάνια, και η εξυπηρέτηση έκαναν την αποστολή της βρετανικής εφημερίδας να θεωρήσει «αδύνατο να μη νιώσουμε εντελώς χαλαρά».

Σερβίρονται πιάτα της Ιταλικής, Γαλλικής και Μεξικανικης κουζίνας, με πλούσιο πρωινό και μπουφέ για το δείπνο. 

Εδώ, δεν υπάρχει η ανησυχία ότι μπορεί να βαρεθείς, αναφέρει η εφημερίδα. Δύο μεγάλες πισίνες με μπαρ, γήπεδα τένις και μπάσκετ, παιδικό πάρκο, σπα, παραδοσιακό εκκλησάκι και θέατρο καθώς και μπαρ αποκλειστικά για επισκέπτες κρατούν το ενδιαφέρον του επισκέπτη ακμαίο.

Η πόλη διαθέτει ένα γραφικό λιμάνι, διακοσμημένο με δέντρα, παλαιά πετρόκτιστα και λευκά κτίρια και εκκλησίες. Μικερές ψαρόβαρκες μετακινούνται από και προς το λιμάνι μεταφέροντας την ψαριά της ημέρας. Ιδανικό μέρος για ούζο, παρατηρώντας τους περαστικούς.

Υπάρχουν επίσης βραβευμένα εστιατόρια, όπως το Ferryman με παραδοσιακό ντάκο και φρέσκο ψάρι. Επίσκεψη στην Σπιναλόγκα που αποτέλεσε το σκηνικό για το μυθιστόρημα της Victoria Hislop, Το Νησί. 

Στη συνέχεια, 30 λεπτά οδήγηση νότια, προς τον Άγιο Νικόλαο.

Απαραίτητες δραστηριότητες:

-Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού

-Διαμονή στο all-inclusive Elounda Breeze από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο.

-Ταξίδι μέσω easyJet προς Ηράκλειο και επιστροφή από 57 ευρώ τον Απρίλιο.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα